26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Accident aviatic pe cel mai mare aeroport din Marea Britanie. Două avioane s-au ciocnit la sol | Video

Două avioane au suferit avarii la nivelul aripilor după o coliziune la sol pe Aeroportul Heathrow din Londra, potrivit surselor aeroportuare citate de EFE.

Incidentul s-a produs sâmbătă, 6 aprilie 2024, la ora locală 14:30.

O aeronavă British Airways (BA) şi un avion Virgin Atlantic s-au ciocnit la Terminalul 3.

„Lucrăm în prezent cu serviciile de urgenţă şi cu companiile aeriene partenere ca răspuns la un incident care a implicat astăzi două avioane la sol”, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului Heathrow.

„Nu s-a înregistrat rănirea vreunui pasager şi nu anticipăm niciun impact în continuare în operaţiunile aeroportului”, a subliniat acesta.

Aeronava Virgin, un Boeing 787-9, terminase un zbor şi nu avea pasageri la bord, în timp ce era tractată într-o altă parte a aeroportului, când s-a ciocnit cu aeronava BA care staţiona.

Un purtător de cuvânt al Virgin Atlantic a explicat că vârful aripii uneia dintre aeronavele sale goale a intrat în contact cu o altă aeronavă în timp ce aceasta era remorcată de la Terminalul 3.

„Siguranţa pasagerilor şi a echipajului nostru este întotdeauna prioritatea noastră principală. Putem confirma că nu se afla niciun pasager la bordul aeronavei Virgin Atlantic” în timpul incidentului, a declarat purtătorul de cuvânt al Virgin, adăugând că societatea a lansat o „anchetă completă şi exhaustivă” cu privire la cele întâmplate. 

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.