16.4 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024

Ambasadorul Rusiei la Chișinău, convocat de urgență după ce guvernatorul Herson a spus că Rusia ar putea lovi podul de la Giurgiulești

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov, va fi convocat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) pentru a i se cere explicaţii cu privire la recentele declaraţii ale unui reprezentant al Rusiei din Herson prin care a fost ameninţată Republica Moldova, informează MOLDPRES.

MAEIE a subliniat că Republica Moldova condamnă cu fermitate declaraţiile reprezentantului Federaţiei Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupaţie rusă. „Astfel de declaraţii sunt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova”, a subliniat MAEIE.

Ministerul de la Chişinău a precizat că îl „va convoca în regim de urgenţă pe şeful misiunii diplomatice a Rusiei la Chişinău”, pentru a-i solicita „explicaţii corespunzătoare”.

Guvernatorul prorus al regiunii Herson, Vladimir Saldo, a ameninţat că armata rusă va lovi podul de la Giurgiuleşti ca răspuns la atacul de azi al ucrainenilor asupra unui pod care leagă regiunea ucraineana Herson de Crimeea. „Coordonatele podurilor din regiunea Odesa, din Giurgiuleşti în Moldova, care a fost în componenţa Ucrainei, dar a fost predat pe Dunăre încă de pe vremea regimului (fostului preşedinte ucrainean Viktor) Iuşcenko, toate aceste coordonate sunt cunoscute şi în curând va fi un răspuns destul de serios”, a spus Saldo.

Potrivit oficialilor numiţi de Rusia în regiunea Herson şi Peninsula Crimeea, în dimineaţa zilei de joi ucrainenii au lovit cu rachete podul Ciongar care leagă părţile controlate de Rusia din regiunea Herson de Peninsula Crimeea.

Cunoscut drept „poarta spre Crimeea”, podul Ciongar este unul dintre cele câteva care leagă Crimeea – anexată de Rusia în 2014 – de continent. Podurile oferă o alternativă pentru conectarea istmului peninsulei, o fâşie îngustă de pământ, de continent. 

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.