12.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024

Analist rus: Evgheni Prigojin este în viață și își pregătește răzbunarea pe Putin. La bordul avionului ar fi fost o sosie

Un analist politic rus susține că șeful Wagner, Evgheni Prigojin este în viață, iar în accidentul aviatic de săptămâna trecută a fost ucisă sosia sa, scrie DailyMail.

Prigojin este „în viață, este bine și liber” într-o țară necunoscută, potrivit profesorului Valery Solovey, chiar dacă Rusia i-a organizat înmormântarea la care Vladimir Putin a refuzat să participe.

Prigojin își plănuiește acum răzbunarea, spune analistul politic, fost profesor la prestigiosul Institut de Relații Internaționale (MGIMO) din Moscova, o școală de pregătire pentru spioni și diplomați.

Solovey acuză autoritățile ruse că au mințit cu privire la ADN-ul lui Prigojin care a fost găsit la locul accidentului din regiunea Tver. Autoritățile din Rusia ar fi știut că încercarea de a-l ucide pe șeful Wagner a eșuat deoarece au găsit o sosie – pe care se știa că o folosește.

Această imagine care circulă pe canalele rusești Telegram pretinde să arate pașaportul fals al unei dubluri a lui Prigojin.

”Nu a fost nicio explozie la bord”

„În primul rând, avionul în care trebuia să zboare Evgheni Prigojin a fost doborât de un sistem rus de apărare aeriană”, a spus Solovey, contestând afirmațiile serviciilor de informații americane conform cărora avionul a fost distrus de o explozie la bord.

„Nu a fost nicio explozie la bord. A fost doborât din exterior. Operațiunea secretă de a efectua această lovitură a fost dezvoltată în Consiliul de Securitate [al Rusiei] și a fost semnată personal de președintele rus [Vladimir Putin]”, a mai afirmat specialistul.

Șeful Wagner este acum „în viață, bine și liber”, susține Solovey. 

”Prigojin însuși nu era la bord. Dublura lui zbura în locul lui. Apropo, Vladimir Putin este perfect conștient de asta”.

„Dacă credeți declarațiile oficiale ale autorităților ruse, atunci ce pot să spun…?”

Solovey a spus că va dezvălui presupusa țară în care se află Prigojin la începutul lunii viitoare, dar a negat că este în Africa, unde armata privată Wagner are interese multiple.

De menționat este că afirmațiile analistului rus nu au putut fi verificate independent.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.