33.9 C
București
luni, iulie 22, 2024

Anchetă în mai multe țări după moartea a 88 de persoane care au cumpărat pe site-uri o substanţă pentru a se sinucide

 

Agenţia britanică de luptă împotriva criminalităţii – NCA – a deschis o anchetă cu privire la moartea în Regatul Unit a 88 de persoane care au cumpărat de pe site-uri canadiene o substanţă – azotit de sodiu – care să le ajute să se sinucidă, scrie AFP.

”NCA a decis să efectueze o anchetă cu privire la eventuale infracţiuni penale comise în Regatul Unit. Această operaţiune este în curs, a anunţat vineri agenţia.

NCA a primit în aprilie informaţii potrivit cărora mai multe persoane din Regatul Unit au cumpărat acest compus chimic pe aceste site-uri, scrie presa britanică.

În total, anchetatorii au identificat 232 de cumpărători pe o perioadă de doi ani, până în aprilie.

NCA a anunţat că 88 dintre aceste persoane au murit.

”La ora actuală nu există o legătură confirmată între (substanţele) cumpărate pe site-uri şi cauza decesului” acstor persoane, a precizat agenţia.

”Sfaturi sau ajutor în vederea sinuciderii”

Acest anunţ intervine după arestarea, la 2 mai, în Canada a unui bărbat în vârstă de 57 de ani, Kenneth Law, inculpat cu privire la ”sfaturi sau ajutor în vederea sinuciderii” a două persoane, potrivit autorităţilor locale.

Ancheta a început la sfârşitul lui martie, în urma morţii suspecte a unui adult după ce a consumat o substanţă, azotit de sodiu, flolosită de obicei ca aditiv alimentar – prezentă frecvent în carnea procesată -, a anunţat Poliţia din Peel, în regiunea Toronto.

Kenneth Law a fost inculpat cu privire la folosirea mai multor site-uri în vederea ”distribuirii şi comercializării acestei substanţe, ţintind persoane care prezintă un risc de automutilare.

”Consumul intenţionat al anumitei cantităţi a acestei substanţe poate reduce nivelul de oxigen, împiedica respiraţia şi poate conduce la moarte, a avertizat într-un comunicat poliţia.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.