9.3 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Avocatul patronilor care deţin staţia GPL de la Crevedia: „Nu dăm declaraţii. Nu ne-au anunțat ce este în dosar”

La zece zile de la exploziile devastatoare din Crevedia, Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, și Cosmin Stângă, asociatul său, au fost reținuți, marți seară, de procurorii Parchetului General.

Procurorii spun că firma condusă de cei doi în mod sistematic prin încălcarea repetată a legii în perioada perioada 30 septembrie 2020-26 august 2023.

Totodată, avocatul asociaţilor firmei care deţinea staţia GPL de la Crevedia, Florin Cojocaru, a declarat, că niciunul dintre clienţii săi nu a dat declaraţii în cadrul audierilor, deoarece nu au nicio informaţie în dosar.

”De la Parchet nu ne-a sunat nimeni, de la organele de cercetare penală nu ne-a sunat nimeni şi eram aşteptaţi jos. Când am coborât am fost sunaţi de jurnalişti să întrebe dacă nu mai ajungem la Parchet. Ne-am consultat cu toţii telefoanele mobile şi nu aveam niciun apel ratat de la Parchet, nu aveam nici vreun e-mail cu vreo citaţie. S-a dorit acest scenariu extraordinar”, afirmă avocatul Florin Cojocaru, după ce clienţii săi au fost reţinuţi.

Avocatul promite despăgubiri

Florin Cojocaru: ”Un mesaj acum şi pentru oamenii din Crevedia, indiferent de aceste circumstanţe şi împrejurări, angajamentul nostru rămâne luat şi oamenii din Crevedia care au avut de suferit trebuie să ştie că în continuare, cu aceeaşi voinţă, urmărim să le fie reparate toate pagubele”.

”S-a lucrat la dosar fără ca apărarea să știe”

Avocatul a subliniat că s-a lucrat la acest dosar, fără ca apărarea să ştie vreun detaliu.

”La îndrumarea mea nu va da declaraţii. Nu este un mandat motivat, dar se poate proceda şi aşa. (…) strategia de apărare poate fi diferită de la un minut la altul. Am învăţat ce importantă este presa. Un stat întreg a fost mobilizat sub toate formele şi cu toate resursele vreme de 10 zile, fără ca noi în apărare să ştim vreun detaliu din dosar, pentru că noi până astăzi nu am avut calitate şi nu am putut participa la niciun act, în condiţiile în care statul a avut asemenea resurse rezervate şi alocate, pentru 10 zile în care s-a lucrat foarte intens pe diferite segmente.

Cum puteam eu ca avocat să aleg să dăm astăzi vreo declaraţie? (…) Evident că până nu mă dumiresc ce Dumnezeu se întâmplă în tot dosarul şi în toate aceste proceduri, mai întâi mă feresc de scenarii dinainte stabilite”, a mai adăugat el.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.