33.9 C
București
luni, iulie 22, 2024

Cad primele capete după accidentul tragic de la 2 Mai: Mai mulți șefi ai IPJ Constanța, eliberați din funcție

Adjunctul şefului IPJ Constanţa, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, şeful Poliţiei municipiului Mangalia şi şeful Poliţiei Vama Veche au fost eliberaţi din funcţie, în urma accidentului de la 2 Mai, au anunţat oficiali ai MAI.

De asemenea, pentru trei poliţişti – doi subofiţeri şi un ofiţer – se va depune plângere penală.

Eduard Ionescu, reprezentant al Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice a Ministerului Afacerilor Interne, a prezentat, miercuri seară, informaţii obţinute pe baza datelor preliminare prezentate de ofiţerii care fac verificări la IPJ Constanţa.

”De la început subliniez că aceste informaţii sunt obţinute în prim etapă şi nu reprezintă raportul final, este o informare intermediară. În urma activităţilor de verificare derulate până în prezent, ofiţerii Corpului de control au constatat posibile aspecte de natură penală circumscrise infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu modul de acţiune, respectiv inacţiune a trei poliţişti, un ofiţer şi doi agenţi, implicaţi în procedurile de verificare, control şi luare a măsurilor legale faţă de conducătorul auto care în dimineaţa zilei de 19 august 2023 a produs un accident rutier soldat cu decesul a doi tineri şi rănirea altor trei”, potrivit reprezentantului MAI, Eduard Ionescu.

IPJ Constanţa are în folosinţă 12 aparate Drugtest

Reprezentantul MAI a mai declarat că: ”IPJ Constanţa are în folosinţă 12 aparate pentru verificarea prezenţei în organism a unor substanţe cu efecte psihoactive, respectiv Drugtest, s-a constatat că poliţiştii aveau posibilitatea să testeze conducătorul auto ori să-l conducă la o unitate medicală autorizată în vederea examinării clinice şi recoltării de probe biologice. Cu privire la aceste aspecte constatate urmează a fi sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa”.

El a precizat că, în urma evaluării manageriale, s-a ajuns la eliberarea din funcţie a patru poliţişti cu funcţii de conducere: adjunctul şefului IPJ Constanţa cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere şi ordinii publice, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, şeful Poliţiei municipiului Mangalia şi şeful Poliţiei Vama Veche. 

Reamintim că Roberta Dragomir (20 de ani) și Sebastian Adrian Olariu (21 ani) au fost victimele unui cumplit accident de circulație produs sâmbătă, 19 august, de un tânăr de 19 ani, Vlad Matei Pascu, aflat sub influența substanțelor psihotrope.

În același accident alți doi tineri au fost răniți grav și un altul, ușor.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.