35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Ce semnifică ”doodle”-ul zilei. Marcarea a 25 de ani de la naşterea celui mai popular motor de căutare

„Doodle”-ul zilei – modificările pe care compania Google le face pe logo-ul oficial cu ocazia celor mai importante evenimente sau aniversări – sărbătoreşte miercuri 25 de ani de la naşterea celui mai popular motor de căutare.

Astfel, astăzi cuvântul „Google” se transformă în „G25gle” pe pagina de start a acestui motor de căutare, iar confetti inundă ecranul atunci când se dă click pe logo-ul companiei.

„Cum se taie un ananas?” În urmă cu 25 de ani, cel mai frecvent răspuns ar fi venit de la un membru al familiei, de la un prieten ori dintr-o carte de bucate. Astăzi, răspunsul cel mai recurent e la îndemâna oricărui utilizator de internet care întreabă motorul de căutare, aminteşte EFE.

Compania însăşi a citat acest exemplu miercuri, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări, notând faptul că motorul de căutare a devenit un instrument foarte util pentru milioane de utilizatori care doresc să-şi satisfacă curiozitatea sau să aibă răspunsuri la întrebări „mari şi mici”.

Compania a apreciat că ea însăşi a evoluat în funcţie de „curiozitatea” internauţilor şi a amintit în acest sens că în 2020 cea mai populară căutare a fost rochia purtată de Jennifer Lopez la gala Grammy din acel an, ceea ce i-a făcut pe inginerii săi să creeze „Google Images” pentru a indexa fotografiile alături de paginile web şi a accelera căutările pentru aceste imagini.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.