Ce urmărește de fapt Rusia prin amenințările adresate navelor de marfă? ”Este doar un joc al asigurărilor”

0
78

Rusia a avertizat că navele de marfă care se îndreaptă spre Ucraina vor fi considerate ”transportoare de mărfuri militare„ – și va răspunde în consecință.

În timp ce amenințarea este „ridicolă”, potrivit analistului Sky News de apărare, profesorul Michael Clarke, amenințarea este de fapt un „joc pe industria asigurărilor”.

„Dacă poți crea sentimentul de pericol, atunci navele nu vor primi asigurare. Puteți face orice doriți… dar dacă nu are asigurare, atunci nava nu va naviga”, explică el.

Rusia a făcut această mișcare după ce s-a retras din acordul cu cereale de la Marea Neagră, care a permis exportul în siguranță al mărfurilor ucrainene din porturile blocate.

Moscova a declarat că s-a retras din pact deoarece cererile sale pentru propriile exporturi nu au fost îndeplinite. 

„Totul este despre cererile pe care Rusia le face. Vor scutire de sancțiuni, vor să-și readucă banca agricolă în sistemul de plăți Swift și așa mai departe”, continuă profesorul Clarke.

„Ei mizează pe acordul de cereale acum, fac tot felul de cereri pentru a convinge restul lumii că trebuie făcut ceva pentru a-și îndeplini cerințele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.