35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Cea mai celebră piață de vechituri din capitala Ucrainei supraviețuiește în ciuda războiului | Foto

Cartierul Pochaina din capitala Ucrainei prinde viață în fiecare weekend, pe măsură ce sute de oameni se îngrămădesc la celebra sa piață de vechituri, în căutarea unor comori, scrie AP.

Vânătorii de antichități, colecționarii și mulți alții privesc peste șiruri aparent nesfârșite de mărfuri uzate de timp. Este o gamă amețitoare care include relicve din epoca sovietică, cum ar fi medalii decorative, ceramică cu portrete ale liderilor comuniști, măști de gaz din epoca Războiului Rece și articole de uniforme militare.

În ciuda interzicerii Ucrainei asupra simbolurilor sovietice și naziste adoptată în 2015 ca parte a efortului țării de a se distanța de trecutul său totalitar, vânzătorii, cumpărătorii și forțele de ordine par să nu fie deranjați de astfel de relicve istorice vândute în mod deschis.

„Este doar afacere, nu există simpatizanți (URSS) pe aici. Articole de genul acesta sunt la mare căutare”, spune Kristian Zander, un vânzător în vârstă de 49 de ani, arătând spre semnul „Cumpărați relicve URSS” de la standul său. 

Sunt expuse ustensile de bucătărie, cuțite de vânătoare, insigne sovietice și deschizători de sticle.

Piața a supraviețuit războiului Rusia-Ucraina, chiar și cu dispariția turiștilor și scăderea puterii de cumpărare a majorității ucrainenilor.

În ciuda faptului că din ce în ce mai mulți cumpărători trebuie să-și strângă cureaua, piața oferă în continuare o varietate mare și eclectică de bunuri celor care au bani de cheltuit. 

Un singur vânzător poate vinde articole, inclusiv casete VHS aproape de epocă, vase din al Doilea Război Mondial, foarfece pentru manichiură, imitații de adidași de marcă, lenjerie veche de zeci de ani, playere multimedia sparte și chitare crăpate.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.