35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Cel puțin 36 de persoane au murit în urma incendiului care devastează Hawaii | Video

Bilanţul incendiilor de vegetaţie declanşate în arhipelagul american Hawaii s-a agravat, ajungând la 36 de morţi, scrie The Guardian.

Incendiile de vegetație, alimentate de vânturile puternice din cauza uraganului Dora, au distrus case și clădiri în Lahaina, un oraș de pe malul mării de pe insula Maui, care a fost cândva capitala regatului Hawaii.

”În timp ce eforturile pentru combaterea flăcărilor continuă, 36 de persoane decedate au fost descoperite până în acest moment în urma focarului de la Lahaina, în continuare activ”, potrivit unui comunicat dat miercuri publicităţii.

Incendiul a distrus în mare parte oraşul turistic Lahaina, situat pe coasta vestică a Maui.

Un bilanţ precedent al acestor incendii, care au izbucnit marţi dimineaţă şi ameninţă peste 35.000 de persoane de pe insula Maui, menţiona, potrivit Agenţiei pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din Hawaii, şase morţi. Peste 800 de hectare au fost distruse, potrivit acestei agenţii.

”Vânturi puternice şi în rafale, precum şi condiţii de secetă au determinat instituirea unei alerte roşii în cea mai mare parte din Hawaii, în vigoare până miercuri seară, iar alte incendii sunt în desfăşurare pe insula principală şi în Maui”, conform agenţiei.

Incendiile au determinat mii de evacuări şi au forţat câţiva dintre locuitori să se arunce în apele oceanului pentru a se salva din calea flăcărilor.

Peste 270 de clădiri au fost avariate sau distruse în oraşul Lahaina, au precizat autorităţile miercuri dimineaţă.

”O mare parte din Lahaina (…) a fost distrusă, iar sute de familii din regiune au fost strămutate”, a confirmat guvernatorul Hawaii, Josh Green, într-un comunicat. Această staţiune balneară apreciată de turişti are 12.000 de locuitori.

Într-o înregistrare video publicată pe reţelele de socializare se poate vedea că flăcările, care ajunseseră în centrul oraşului, emanau nori denşi de fum negru.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.