Cel puțin opt persoane au fost ucise și 31 rănite în urma unui bombardament asupra unei clădiri rezidențiale din Ucraina

0
107

Două lovituri cu rachete rusești asupra orașului Pokrovsk din estul Ucrainei, inclusiv asupra unei clădiri rezidențiale, au ucis cel puțin opt persoane și mai multe au fost rănite, a declarat un guvernator regional, scrie The Guardian.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Moscova a lovit o „cladire rezidențială obișnuită”, publicând imagini ale unei clădiri cu cinci etaje din epoca sovietică, care avea ultimul etaj distrus. 

Ucraina a declarat că operațiunile de salvare sunt în desfășurare.

A doua rachetă a lovit orașul la 40 de minute după prima, a spus guvernatorul, ucigând salvatorii care au intervenit la fața locului.

Pokrovsk se află la 70 de kilometri nord-vest de orașul Donețk, deținut de Rusia, și la 50 de kilometri de linia frontului.

Șeful regiunii Donețk, Pavlo Kyrylenko, a declarat că loviturile cu rachete au deteriorat două „cladiri rezidențiale din sectorul privat, un hotel, unități de alimentație publică, magazine și clădiri administrative”.

Cel de-al doilea atac a ucis un oficial de rang înalt al regiunii Donețk, a adăugat el. Ulterior, el a spus că numărul răniților a ajuns la 31.

„Printre aceștia se numără 19 polițiști, cinci salvatori și un copil.”

Hotelul Druzhba, și o pizzerie, Corleone, avariate în timpul loviturilor cu rachete, erau populare printre jurnalişti, au remarcat corespondenţii BBC, Financial Times, Globe and Mail și știrile Channel 4. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.