19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Cele mai ciudate lucruri care s-au întâmplat în noaptea alegerilor. De la rezultate greșite la controverse

S-au încheiat alte alegeri UE. Este timpul să puneți deoparte paharele de șampanie și să vă ștergeți lacrimile.

Dar înainte de a ne îndrepta atenția către formarea următorului Parlament European și cursa pentru cele mai bune locuri de muncă din Uniunea Europeană, să ne uităm înapoi la câteva dintre momentele mai ciudate din marea noapte electorală.

Emmanuel Macron a convocat alegeri

Hei! Uită-te la mine! Nu, nu sunt la Bruxelles, sunt la Paris și clar că nu primesc suficientă atenție, așa că voi dizolva parlamentul și voi convoca alegeri anticipate.

Și voi organiza acele alegeri de ambele părți ale alegerilor britanice doar pentru a enerva jurnaliștii politici ( să sperăm că îi iese măcar partea cu alegerile ). 

EP dă rezultate greșite

Toate privirile au fost pe purtătorul de cuvânt al Parlamentului, Jaume Duch, în timp ce acesta a citit cea mai recentă proiecție despre grupuri politice care vor domina următoarea adunare.

Din păcate, numerele pe care le avea erau diferite de cele care apăreau pe ecranul din spatele lui.

Proiecția recent actualizată a arătat că PPE era pe drumul cel bun pentru 186 de locuri. Sau a fost 189? Duch a citit 186, dar ecranul din spatele lui arăta 189 și au existat și alte discrepanțe.

Un reporter al Financial Times a stârnit râsete strigând: „Este în spatele tău!”

Fostul premier belgian rupe buletinul de vot

Elio Di Rupo, fost prim-ministru belgian și acum candidat principal la UE pentru socialiștii de limbă franceză, și-a amestecat buletinele de vot în timp ce vota în orașul său natal, Mons. Belgienii au mers duminică la vot pentru alegerile regionale, federale și UE.

Di Rupo a părăsit cabina de votare pentru a cere un nou buletin de vot, spunând că și-a pus „ochelarii greșiți și sunt mulți candidați, așa că am făcut o greșeală”.

A rupt buletinul pentru ca votul său să rămână secret. 

League of Legends din Liga Italiei

Liga Italiei a avut o noapte proastă. Partidul lui Matteo Salvini, vicepremierul Italiei, avea 22 de europarlamentari și era cea mai mare delegație națională din grupul ID, dar a primit de data aceasta doar 8,6% din voturi.

De asemenea, utilizatorii rețelelor de socializare cu ochi de vultur au observat că, în timp ce camerele TV rulau în sediul Ligii, un membru al personalului juca un joc video – mai exact League of Legends. 

YouTuber care l-a îmbrățișat pe Musk

Fidias Panayiotou, un YouTuber în vârstă de 25 de ani, a fost aleasă în Cipru, devenind unul dintre cei șase europarlamentari ai țării.

Panayiotou, fiul unui preot ortodox grec, are o mulțime de adepți pe TikTok și YouTube și și-a făcut un nume pornind într-o misiune de a -l îmbrățișa pe Elon Musk.

Și-a atins în sfârșit obiectivul în 2023, după ce a petrecut luni de așteptare în afara sediului cartierului X.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.