26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Cine l-ar putea înlocui de fapt pe Biden? Defalcăm opțiunile. Profil de candidat

Poziția președintelui Joe Biden nu s-a schimbat de la performanța sa dezastruoasă la dezbateri: rămâne în cursă.

El a insistat într-un interviu cu George Stephanopoulos de la ABC că va fi nevoie de „Domnul Atotputernic” pentru a-l scoate din cursa  electorală cu fostul președinte Donald Trump.

Dar alți democrați – alegători, donatori și oficiali aleși – sunt mult mai puțin siguri. Și, deoarece mai mulți democrați de rang înalt i-au cerut lui Biden să demisioneze, problema este foarte actuală.

Așadar, cu democrații care ajung la un nivel de îngrijorare și campania Biden încercând cu disperare să stabilească un echilibru, săptămâna aceasta ar putea determina viitorul președintelui în cursă, scrie Politico.

Și dacă Biden decide în cele din urmă să se retragă – sau altceva îl obligă să iasă din cursă – ar crea o luptă pentru a decide următorul candidat Democrat.

Specialiștii Politico spun că mulți oameni ar putea să-și arunce pălăriile în ring, dar sunt doar câțiva care ar putea în mod rezonabil să preia conducerea.

Iată o privire asupra oamenilor despre care democrații continuă să vorbească ca având o șansă reală la acest scenariu de lungă durată.

Kamala Harris, 59 de ani

VICEPREȘEDINTE AL STATELOR UNITE – Ea ar putea face istorie ca prima femeie președinte, al doilea președinte de culoare și primul președinte asiatic-american.

Orice discuție despre cine l-ar putea înlocui pe Biden trebuie să înceapă cu Harris. Piețele de pariuri consideră că vicepreședintele are cea mai probabilă șansă, în cazul în care Biden se retrage.

Născută în Oakland, Harris a fost anterior senator pentru California, procuror general de stat și procuror districtual din San Francisco și ar aduce cu ea o srie de premiere dacă va fi alesă.

JB Pritzker, 59 de ani

GUVERNATOR AL ILLINOIS – Un guvernator dintr-un stat albastru major, el are pușculița personală pentru a-l înfrunta pe Trump.

Un membru multimiliardar al familiei Pritzker, care deține lanțul hotelier Hyatt și este cunoscut pentru filantropia sa, Pritzker a fost multă vreme un donator major democrat și are relații profunde în cadrul partidului.

El a lucrat în diverse locuri de muncă în politică înainte de a servi ca copreședinte național al campaniei lui Hillary Clinton din 2008. 

El a cheltuit peste 170 de milioane de dolari din banii săi în campania sa de guvernator din Illinois din 2018, câștigând și înlăturându-l pe guvernatorul republican în exercițiu. Dacă va fi ales, ar deveni primul președinte evreu.

Gavin Newsom, 56 de ani

GUVERNATOR AL CALIFORNIEI — În calitate de șef al celui mai mare stat iconic albastru, el a devenit un ghimpe pentru republicani — și un nume național.

Newsom a fost un substitut proeminent al lui Biden și a strâns bani semnificativi pentru președinte. El este deja o adevărată personalitate politică la nivel național după mai bine de două decenii în politica din California, servind ca primar al San Francisco și apoi locotenent guvernator al Californiei înainte de a deveni guvernator.

Gretchen Whitmer, 52 de ani

GUVERNATOR AL MICHIGAN – O stea în ascensiune dintr-un stat cheie, ea ar fi prima femeie președinte dacă ar fi aleasă și nu se teme să vorbească despre problemele importante pentru femei.

Potrivit raportărilor de la Jonathan Martin de la POLITICO , Whitmer a spus clar taberei lui Biden că nu vrea să fie implicată în discuțiile din jurul înlocuirii lui Biden – dar este, de asemenea, îngrijorată de modul în care președintele ar putea evolua în statul ei natal, Michigan.

Whitmer a depășit cu siguranță așteptările în statul ei de origine; ea datorează o mare parte din succesul ei din Michigan relațiilor pe care le-a construit de-a lungul multor ani. Potrivit Associated Press, Whitmer a insistat, de asemenea, că nu ar candida chiar dacă Biden ar demisiona.

Josh Shapiro, 51 de ani

GUVERNATOR AL PENNSYLVANIA – El a fost o stea în ascensiune în politica statului Pennsylvania și obține mai multe voturi decât nominalizații la președinția propriului său partid în cel mai mare stat swing.

Shapiro a urcat constant în rândurile unui stat fluctuant pe care democrații trebuie să-l părstreze în vânătoarea lor pentru a păstra Casa Albă

Shapiro a fost reprezentant de stat, comisar de județ în suburbiile Philly, bogate în voturi, până la procuror general de stat și, acum, guvernator.

Pennsylvania este cel mai mare premiu electoral de pe hartă – oricine îl câștigă va câștiga probabil Casa Albă – iar Shapiro are o istorie de a obține mai multe voturi decât candidații prezidențiali în fruntea scrutinului.

Dacă ar fi fost ales, ar deveni primul președinte evreu.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.