16.4 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024

Ciolacu: Rusia nu are un atac împotriva țării noastre, nu îşi permite să intre într-un conflict cu România

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă la Timişoara că „Rusia nu are un atac împotriva României sub nicio formă, în acest moment” şi nu crede îşi permite să intre într-un conflict cu ţara noastră care este membră a NATO şi a Uniunii Europene.

„Am avut o discuţie şi la 2 dimineaţa si la 6 dimineaţa şi la ora 8.00 cu ministrul Apărării. E adevărat că la ora 8.00, ţinând cont că domnia sa nu a dormit deloc, nu se confirmă încă lucrurile. E un sistem normal care a funcţionat peste tot. Au fost inundaţille în New York. A existat un sistem de informare a populaţiei”, a explicat Marcel Ciolacu, întrebat despre subiect, sâmbătă la Timişoara.

El a mai spus că nu crede că Rusia îşi permite să intre într-un conflict cu România, care este membră a NATO şi UE.

„Sunt ferm convins că în continuare, ca şi astăzi de dimineaţă, Ministerul Apărării va informa transparent presa. Nu avem probleme. Rusia nu are un atac împotriva României sub nicio formă, în acest moment. Eu nu cred că Rusia îşi permite să intre într-un conflict cu România. Acest lucru se datorează, în primul şi în primul rând, faptului că suntem membri NATO şi ai UE”, a mai spus Ciolacu.

Ro-Alert privind căderea de obiecte din spaţiul aerian

Un nou mesaj Ro-Alert a fost emis, vineri seară, pentru localităţile din toată zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de graniţă a judeţului Galaţi, prin care oamenii sunt avertizaţi că ar putea cădea obiecte din spaţiul aerian şi sunt sfătuiţi să se adăpostească.

La Galaţi au fost declanşate căutări după ce un apel la 112 a semnalat că ar fi căzut un obiect într-o zonă din apropierea oraşului.

Conform prefectului judeţului Galaţi, zona a fost izolată. Ministerul Apărării Naţionale a transmis, sâmbătă dimineaţă, că sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.