19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Compania aeriană Ryanair înregistrează cel mai bun profit anual al ei în creștere cu 34% la 1,9 miliarde de euro

Firma cu sediul în Dublin a declarat că profitul pe întregul an după impozitare a crescut cu 34% la 1,92 miliarde de euro și a anunțat un program de răscumpărare de acțiuni în valoare de 700 de milioane de euro, scrie CNBC.

Veniturile au crescut cu 25% față de anul trecut, la 13,44 miliarde de euro, deoarece compania aeriană a înregistrat 184 de milioane de pasageri, cu 23% mai mult decât înainte de pandemia de Covid.

Aceste cifre mai mari de trafic și o creștere a tarifelor au ajutat Ryanair să depășească o creștere a costurilor: costurile operaționale au crescut cu 24% față de anul trecut, iar factura de combustibil a companiei aeriene a crescut cu 32%.

Neil Sorahan, directorul financiar al Ryanair, a declarat luni pentru „Squawk Box Europe” de la CNBC că răscumpărarea de acțiuni reflectă un bilanț „foarte puternic”.

„Prioritățile noastre au fost foarte multe: să restabilim plățile după Covid, să aducem creșteri de salariu, să plătim datoria”, a spus el.

„Și am plătit obligațiuni, acum avem 1,4 miliarde în numerar brut la sfârșitul anului trecut și de aceea consiliul de administrație are acum încrederea în programul de dividende obișnuit, pentru a returna efectiv cele 700 de milioane acţionarilor”.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.