19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Conservatorii din Marea Britanie propun: Serviciul național obligatoriu care ar „scoate tinerii din bula lor”

Serviciul național ar implica din nou tinerii în societate, a declarat ministrul de interne britanic James Cleverly pentru BBC, adăugând că „prea mulți tineri trăiesc în propria bulă”.

Conservatorii s-au angajat ca toți tinerii de 18 ani să participe la o schemă obligatorie pentru serviciul militar sau non-militar dacă vor câștiga alegerile generale.

Cleverly a spus că va „aborda fragmentarea în societate”, dar a adăugat că trimiterea oamenilor la închisoare pentru că nu participă nu este o opțiune.

Laburiștii au spus că planul este „un truc disperat” fără finanțare viabilă.

„Este vorba despre abordarea fragmentării pe care am văzut-o în societate”, a spus Cleverly.

„Prea mulți tineri trăiesc în propria lor bulă, fie că este o bulă digitală sau o bulă socială. Vrem să revenim la o situație în care tinerii se amestecă cu oameni – în diferite zone, diferite grupuri economice, diferite religii – pentru a încerca să găsim o modalitate de a aborda tipul de fragmentare care există acum”.

Conservatorii spun că schema ar implica 30.000 de plasamente militare selective în care „cei mai străluciți și mai buni” s-ar implica în operațiuni de securitate cibernetică, logistică sau de răspuns civil cu normă întreagă timp de un an.

Toți ceilalți ar face 25 de zile, sau un weekend pe lună timp de un an, cu organizații non-militare, inclusiv pompieri, poliție, NHS (servicii medicale) sau organizații de caritate.

Plasările în forțele armate au fost „un mic element” al planului, a spus Cleverly, deoarece „nimeni nu va fi obligat să facă partea militară”.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.