16.4 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024

Cutremur de 7,2 în Maroc. Peste 1.000 de oameni au murit și sute au fost răniți, mai multe orașe au fost afectate | Video

Un cutremur puternic de 7,2 magnitudine a zguduit Marocul. Sute de oameni au murit, a spus guvernul, în timp ce clădirile s-au prăbușit și oamenii au fugit din casele lor din mai multe orașe, scrie The Guardian.

UPDATE

Bilanţul cutremurului din Maroc a depăşit 1.000 de morţi.

Autorităţile marocane au anunţat sâmbătă la prânz că 1.037 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma seismului din cursul nopţii, informează Le Figaro.

 Numărul răniţilor a ajuns la 1.204, dintre care 721 sunt în stare critică, a anunţat Ministerul de Interne într-un comunicat. 

Știrea inițială

Centrul geofizic al Marocului a declarat că seismul a avut loc în zona Ighil din Înaltul Atlas, cu o magnitudine de 7,2.

US Geological Survey a stabilit magnitudinea cutremurului la 6,8 și a spus că a fost la o adâncime relativ mică de 18,5 km.

Locuitorii din Marrakech, cel mai apropiat oraș important de epicentru, au spus că unele clădiri s-au prăbușit în orașul vechi, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, iar televiziunea locală a arătat imagini cu un minaret de moschee căzut.

Ministerul de Interne al Marocului a declarat sâmbătă dimineața că cel puțin 600 de persoane au murit în provinciile din apropierea centrului cutremurului. În plus, sute de persoane rănite au fost trimise la spitale pentru îngrijiri. Ministerul a scris că cele mai multe daune au avut loc în afara orașelor.

Un oficial local a spus că majoritatea deceselor au avut loc în zonele muntoase greu accesibile.

Ce zone au fost afectate de cutremur?

Centrul geofizic al Marocului a declarat că seismul a avut loc în zona Ighil din Înaltul Atlas.

Totuși, impactul a fost resimțit până în Portugalia și Algeria.

Ighil, o zonă muntoasă cu mici sate agricole, se află la aproximativ 70 km sud-vest de Marrakech.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.