13.9 C
București
joi, aprilie 25, 2024

„Dați-ne naibii sisteme Patriot” – Ucraina are nevoie de apărare antiaeriană acum, spune ministrul

Ministrul de externe ucrainean, Dmîtro Kuleba, nu și-a ascuns cuvintele. Există un element de care țara lui are nevoie disperată pentru a evita atacurile necruțătoare ale Rusiei cu rachete. 

„Dați-ne naibii sisteme Patriot”, a cerut el. 

Originare din Statele Unite, rachetele sol-aer Patriot sunt cel mai bun sistem de apărare pentru a combate rachetele balistice care au picat cu o intensitate din ce în ce mai mare în ultimele zile asupra Ucrainei. 

„Dacă am avea suficiente sisteme de apărare aeriană, și anume Patriot, am fi capabili să protejăm nu numai viețile poporului nostru, ci și economia noastră de distrugere”, a adăugat el. 

Cu doar o oră înainte ca Kuleba să susțină un interviu la ministerul de externe, în plină zi, la mijlocul dimineții, capitala ucraineană a fost atacată de rachetele balistice rusești. 

Câteva explozii puternice au răsunat la doar câteva clipe după ce sirenele raidului aerian au răsunat prin oraș. 

Rachetele au fost interceptate de apărarea antiaeriană Patriot. Dar nouă persoane, inclusiv o adolescentă, au fost rănite din cauza căderii de resturi, inclusiv în cartierul din apropierea locului în care filma Kuleba.

Apărarea din ce în ce mai dificilă

Cererea ministrului de externe vine într-un moment dificil pentru Ucraina în încercarea de a respinge forțele invadatoare ale lui Vladimir Putin. 

Sprijinul occidental, puternic la începutul invaziei de acum doi ani, s-a slăbit în ultimele luni. 

Aliații europeni s-au străduit să compenseze decalajul în furnizarea de finanțare și de arme de care Kievul are atât de mare nevoie. 

Războiul de autoconservare al Ucrainei este plasat în mod precar. Rusia face progrese pe câmpul de luptă, iar Putin, proaspăt de la o victorie electorală distorsionată, profită de orice ocazie pentru a intensifica asaltul rusesc. 

Soldații obosiți ai Ucrainei din estul țării trebuie să-și țină cumva liniile.

„Când trupele ucrainene pierd poziții, să ne uităm la motiv”, a spus Kuleba. 

„Se datorează faptului că Rusia a început să folosească în mod masiv bombe aeriene cu ghidaj aerian îmbunătățite.”

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.