19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Directorii executivi au câștigat de aproape 200 de ori mai mult decât au fost plătiți angajații lor anul trecut

Pachetul tipic de compensare pentru directorii executivi care conduc companii din S&P 500 a crescut cu aproape 13% anul trecut, depășind cu ușurință câștigurile pentru muncitori, scrie AP.

Pachetul de salariu mediu pentru directori executivi a crescut la 16,3 milioane de dolari, în creștere cu 12,6%, potrivit datelor analizate pentru The Associated Press de Equilar.

Între timp, salariile și beneficiile obținute de lucrătorii din sectorul privat au crescut cu 4,1% până în 2023.

La jumătate din companiile din sondajul de salarizare din acest an, lucrătorului de la mijlocul scalei de salarizare a companiei i-ar trebui aproape 200 de ani pentru a primi ceea ce a primit CEO-ul lor.

Directorii executivi au fost recompensați, deoarece economia a dat dovadă de o rezistență remarcabilă, susținând profituri puternice și sporind prețurile acțiunilor.

După ce au traversat pandemia, companiile s-au confruntat cu provocări din cauza inflației persistente și a ratelor dobânzilor mai mari.

Aproximativ douăzeci de directori executivi din sondajul anual al AP au primit o creștere salarială de 50% sau mai mult.

Studiul de compensare a CEO al AP a inclus date privind salariile pentru 341 de directori de la companiile S&P 500 care au lucrat cel puțin doi ani fiscali consecutivi la companiile lor, care au depus declarații de proxy între 1 ianuarie și 30 aprilie.

Cele mai bune venituri

Hock Tan, CEO-ul Broadcom Inc., a fost în fruntea sondajului AP cu un pachet salarial evaluat la aproximativ 162 de milioane de dolari.

Broadcom a acordat premii de acțiuni Tan în valoare de 160,5 milioane de dolari la 31 octombrie 2022, pentru anul fiscal 2023 al companiei.

Tan a primit oportunitatea de a câștiga până la 1 milion de acțiuni începând cu anul fiscal 2025, potrivit unui dosar de valori mobiliare, cu condiția ca acțiunile Broadcom să îndeplinească anumite obiective – iar el rămâne CEO timp de cinci ani.

Alți directori generali aflați în fruntea sondajului AP sunt William Lansing de la Fair Isaac Corp, (66,3 milioane USD); Tim Cook de la Apple Inc. (63,2 milioane USD); Hamid Moghadam de la Prologis Inc. (50,9 milioane USD); și Ted Sarandos, co-CEO al Netflix (49,8 milioane de dolari).

La Apple, compensația lui Cook a reprezentat o scădere de 36% față de anul precedent. Cook a cerut o reducere a salariilor pentru 2023, ca răspuns la votul de la adunarea anuală a Apple din 2022, unde doar 64% dintre acționari au aprobat pachetul său salarial.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.