22.8 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Dumitru Buzatu, soția și fiul, toți cu funcții importante, excluși din PSD. Ciolacu admite că imaginea PSD este afectată

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat sâmbătă că preşedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu – reţinut de DNA pentru o mită – a fost exclus din PSD, iar fiul acestuia, Tudor Buzatu, a demisionat din funcţia de secretar de stat.

De asemenea, soţia lui Dumitru Buzatu, senatoarea PSD Gabriela Creţu, a fost suspendată din partid, scrie News.ro.

Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că au fost luate trei decizii, prima fiind excluderea lui Dumitru Buzatu din PSD şi numirea în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Vaslui a vicepreşedintelui Dragoş Benea.

„Am luat act de demisia din secretar de stat a domnului Buzatu Tudor şi de asemeni am propus colegilor mei suspendarea din funcţia de membru al PSD a doamnei Creţu, senatoare”, a anunţat Ciolacu. 

”Nu ne așteptam”

Întrebat dacă a fost surprins de faptul că Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant primind mită, preşedintele PSD a răspuns: „Categoric, ca pe toată lumea”. 

„Nu ne aşteptam la acest lucru”, a adăugat Ciolacu. 

El spune că se bucură că instituţiile statului „funcţionează total independent”, subliniind că aşa cum nu a comentat niciodată o decizie a unui magistrat, nu va face acest lucru nici „în acest caz, în care este cât se poate de evident”. 

Ciolacu admite că imaginea PSD este afectată. 

„Sunt ferm convins că afectează. Orice act de corupţie afectează imaginea oricărui partid. Dar cred că deciziile partidului şi reacţia partidului şi a colegilor mei şi a mea, personală, a fost cea corectă. Toate deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi”, a mai spus Ciolacu.

 

 

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.