13.9 C
București
joi, aprilie 25, 2024

„Durere severă în fund”: regulile UE privind competiția digitală sunt criticate pe rețelele sociale

Google Maps a fost „o durere severă în fund” în ultima vreme, a postat RuMarley pe Reddit pe 15 martie. „Ce s-a întâmplat?”

Ceea ce s-a întâmplat este că Google a schimbat modul în care funcționează motorul său de căutare pentru a se conforma cu noua lege a concurenței digitale a Uniunii Europene, Digital Markets Act (DMA) de la începutul lunii martie, scrie Politico.

Înainte, utilizatorii puteau căuta o locație pe Google făcând simplu clic pe linkul Google Map pentru a o extinde și a naviga cu ușurință.

Această funcție nu mai funcționează la fel în Europa și utilizatorii sunt iritați.

Zeci de utilizatori europeni au venit pe Reddit luna aceasta pentru a afla ”ce dracu„ se întâmplă cu Google.

„Este doar o durere în fund acum”, a spus un utilizator numit Unfenion.

„Este atât de stupid. Tocmai au înrăutățit căutarea pe Google”, a scris Fantakillen, numind noua experiență de căutare „un coșmar”.

Comisia Europeană analizează acum dacă modificările Big Tech la serviciile online se supun legii, precum și spiritului noii legi, care își propune să creeze mai multe opțiuni și oportunități pentru utilizatori pentru furnizorii de tehnologie mai mici.

deschis cinci investigații asupra Apple, Google și Meta cu privire la potențiala nerespectare a noilor reguli, inclusiv o anchetă asupra modului în care Google tratează propriile servicii de căutare specializate pentru a afișa zboruri sau hoteluri.

„Conformitate rău intenționată”

Unii critici spun că nu este întâmplător faptul că modificările le oferă utilizatorilor un motiv de a critica lupta Uniunii Europene împotriva Big Tech – un fenomen numit uneori „ conformitate malițioasă ”.

Planul Apple de a se conforma a fost numit de către un oponent o „nouă instanță de conformare malițioasă”, iar compania a fost, de asemenea, criticată de dezvoltatori și susținătorii consumatorilor.

Noul design al Google în Europa ar putea fi intenționat, a declarat Nataliia Bielova, expert în așa-numitele modele întunecate la Institutul Național de Cercetare în Știință și Tehnologie Digitală din Franța.

Ea a spus că decizia Google de a elimina unele widget-uri din pagina sa de căutare „îi face pe oameni să enerveze, astfel încât să poată spună că este grozav să le pună înapoi”.

„Nu este vorba despre cerințele de conformitate, ci despre modul în care interpretezi aceste cerințe și cum decideți să le implementați”, a spus Bielova.

Google a tranmis că modificările sunt făcute „pentru a se conforma Actului UE privind piețele digitale”.

„Hărțile care pot apărea în rezultatele căutării nu se leagă la Hărți Google. Linkul Hărți din partea de sus a paginii de căutare care face legătura cu Hărți Google a fost eliminat”, a spus acesta.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.