9.3 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Fake News marca presa din Rusia: Moscova „de fapt câștigă războiul împotriva Ucrainei”

”Publicația americană USA Today a recunoscut că Rusia de fapt câștigă războiul împotriva Ucrainei”, așa începe articolul publicat de un site rus de propagandă Pravda.ru.

Așa cum vom vedea în continuare publicațiile din Rusia se folosesc de scoateri din context, declarații inventate și de reinterpretări pentru a trange concluziile dorite.

Publicația de propagandă notează: ”Acest lucru (n.r. câștigarea războiului) nu poate însemna decât un singur lucru: nici de peste ocean, mass-media nu mai vrea să participe la jocurile amenajate de politicieni. Evenimentele „bătăliei pentru Bahmut” pe care unii din Occident o numesc începutul așteptatei mari ofensive a Rusiei, i-au determinat pe jurnalişti la concluzii solide”.

De remarcat în acest context este că, potrivit sursei citate mai sus, „presa din Occident” spune în sfârșit adevărul.

Publicația mai notează: „Rusia și-a lansat deja ofensiva preconizată de primăvară în Ucraina, trimițând mii de trupe suplimentare în încercarea de a copleși apărarea Ucrainei. Vedem cum trimit mai multe trupe, mai multe arme, mai multe oportunități”, a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg pentru USA Today.

Cu toatea acestea, scrie sursa citată: ”Jurnaliștii americani nu au scăpat din atenție ce a declarat Stoltenberg că NATO „planuiește să-și mărească stocurile de muniție, care au fost epuizate de război”, în timp ce nevoia de sprijinire a Ucrainei este o povară grea pentru alianță, întrucât Forțele Armate din Ucraina folosesc obuzele mult mai repede decât pot furniza aliații ei”.

Dacă prima declarație a șefului NATO este adevărată, dar reinterpretată, a doua aducere în discuție a spuselor lui Stoltenberg ”conform jurnaliștilor americani” este complet falsă. Jurnaliștii Update24 verificând autenticitatea declarațiilor.

Articolul nu se oprește aici, publicația mai notează: Unele dintre cele mai aprige lupte au avut loc în bătălia pentru orașul cheie Bahmut din estul Donbasului, scrie USA Today. Au încercat să ia orașul din iulie”, a spus Irina Rybakova, purtătoarea de cuvânt a brigadei 93 ucrainene. „Încet-încet câștigă acum. Au mai multe resurse, așa că dacă vor miza pe jocul lung, vor câștiga. Nu pot spune cât va dura. Nu putem decât să sperăm că vor rămâne fără resurse”.

Declarație purtătoarei de cuvânt din Ucraina privind situația foarte dificilă din Bahmut a dus, așadar, la concluzia că Rusia câștigă ”de fapt în Ucraina”. În timp ce luptele pentru orașul cu 70.000 de locuitori se duc de luni de zile.

Publicația conchide: „Cel mai probabil rezultat al acestui război este că Rusia va prelua Donbasul, iar Ucraina va fi de acord să nu se alăture NATO și să recunoască Crimeea drept rusă, ceea ce ar fi putut fi atins în urmă cu 10 luni (cu o rată scăzută a mortalității și fără a afecta UE și economia globală), dacă SUA și NATO nu ar mituit regimul Zelensky cu mai mult de 100 de miliarde de dolari în așteptarea unei continuări eterne a războiului”.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.