Filiala Danone, confiscată din Rusia, ajunge pe mâna ”nepotului drag” al liderului cecen Ramzan Kadyrov

0
83
Sursa foto: Nexta

Un nepot al liderului cecen Ramzan Kadyrov a fost numit noul șef al filialei ruse Danone, după ce Kremlinul a ordonat statului să preia controlul temporar asupra afacerilor producătorului francez de iaurt din Rusia, scrie Reuters.

De când Rusia a invadat Ucraina în 2022, multe companii occidentale au fugit din Rusia și unele active au fost trecute sub administrarea statului, aliații apropiați ai președintelui Vladimir Putin dobândind controlul de zi cu zi.

Iakub Zakriev, viceprim-ministru al Ceceniei şi ministru al agriculturii din republică, a preluat marţi funcţia de director general al Danone Rusia, arată baza de date SPARK, găzduită de Interfax, care conţine documente de informare despre companiile din Rusia.

Numirea a fost confirmată de Ahmed Dudaev, ministrul cecen al politicii naţionale, relaţiilor externe şi informaţiilor din Cecenia.

„Alegerea sa ca director general al Danone Rusia arată că reprezentanţii echipei preşedintelui cecen, eroul Rusiei Ramzan Ahmatovici Kadîrov, sunt manageri talentaţi şi de succes”, a comentat Dudaev pe Telegram. „El are o experienţă uriaşă de lucru în cele mai responsabile poziţii”, a completat oficialul cecen.

Kadîrov, un aliat apropiat al lui Putin, s-a referit în trecut la Zakriev, în postări pe reţelele de socializare, ca fiind „dragul său nepot”.

Zakriev este fiul lui Zulai, una dintre surorile mai mari ale lui Kadîrov, şi a studiat economia la Universitatea de Stat din Moscova.

Cotidianul Vedomosti a relatat că Zakriev a lucrat în guvernul cecen din 2013, în diferite roluri, în mod intermitent.

Potrivit unui decret semnat de Putin duminică, statul rus a preluat controlul asupra filialei ruseşti a Danone, împreună cu participaţia la compania de bere Carlsberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.