26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Forțele armate ale Ucrainei au trecut în faza decisivă a ofensivei. Aproape toate rezervele sunt aruncate în luptă

Ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei în sudul țării a început în urmă cu mai bine de două luni, dar abia la jumătatea lunii august a intrat în faza decisivă, scrie Meduza.

Dacă trupele ucrainene au concentrat forțe relativ reduse în direcții diferite de la malurile Niprului la sud de Zaporojie până la Bakhmut, acum comandamentul, a identificat două zone principale, susține sursa citată.

Lovitura principală a Forțelor Armate ale Ucrainei este dată în regiunea Zaporojie, la sud de orașul Orekhov, în direcția orașului Tokmak, iar dacă reușesc, se mută la Melitopol. 

Această operațiune este susținută de ofensiva Corpului Marin al Ucrainei – la sud de satul Velyka Novoselka, la granița regiunilor Zaporojie și Donețk. 

Punerea în funcțiune a rezervelor mari ale Forțelor Armate ale Ucrainei a condus, în mod previzibil, la o criză în apărarea rusă. Cu toate acestea, pentru ruși situația nu este încă critică.

De unde știm că Forțele Armate ale Ucrainei și-au angajat aproape toate rezervele în luptă?

  • Din iunie, pozițiile rusești din sudul Ucrainei au fost atacate de formațiuni ale Corpului 9 Armată. După cum reiese din scurgerea datelor Pentagonului din primăvară, acest corp a fost format din brigăzi antrenate în Occident special pentru campania de vară a Forțelor Armate ale Ucrainei.
  • Forțele Corpului 9 rămân astăzi pe câmpul de luptă – dar acum sunt însoțite și de brigăzi ale Corpului 10, create tot în 2023. Mai mult, Corpul 10 este deja probabil superior celui 9 din punct de vedere al resursei umane implicate în operațiune.
  • Forțele combinate ale acestor corpuri au intrat într-un grup mare de până la 50 de mii de oameni. Înaintează pe o secțiune îngustă a frontului la aproximativ 15 kilometri sud de orașul Orekhov – între satele Rabotino și Verbove din regiunea Zaporojie.
  • La 70 de kilometri spre est – în zona satului Velikaya Novoselka- a doua mare grupare a Forțelor Armate ale Ucrainei este în atac. De la sfârșitul lunii iulie, mai multe brigăzi de rezervă au fost aduse în luptă în această zonă, iar numărul total al forțelor ucrainene poate fi estimat la aproximativ 30-35 de mii de oameni.
Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.