16.4 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, rămâne în arest preventiv

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită de către DNA, rămâne în arest preventiv.

Şi expertul din dosar, Radu Judele, rămâne în arest, dar doar pentru trafic de influenţă, nu şi pentru luare de mită

”Respinge, ca fiind nefondată, contestatia formulată de către inculpatul-contestator Buzatu Dumitru, (…) împotriva încheierii nr. 70/DLF pronunţate la data de 23 septembrie 2023 de judecătorul de drepturi si libertăti de la Tribunalul Vaslui în dosarul penal nr. 1886/89/2023, încheiere pe care o mentine”, este decizia pronunţată, vineri, de către magistraţii Curţii de Apel Iaşi.

Magistraţii s-au pronunţat şi în ceea ce-l priveşte pe expertul în dosar, Radu Judele: ”admite contestatia formulată de către inculpatul-contestator Judele Radu, (…) împotriva încheierii nr. 71/DLF pronunţate la data de 24 septembrie 2023 de judecătorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Vaslui în dosarul penal nr. 1887/89/2023, încheiere pe care o desfiintează în parte, în sensul întemeierii dispozitiei privind luarea măsurii arestului preventiv doar pe infractiunea de trafic de influentă”.

Judele Radu scapă de arest preventiv

”Rejudecând cauza: Înlătură din încheierea contestată retinerea infractiunii de luare de mită prevăzută de art. 6 alin. (1) din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 289 alin. (1) si (2) Cod penal ca temei al luării măsurii arestului preventiv fată de inculpatul Judele Radu. Menține dispoziția privind luarea măsurii arestului preventiv fată de inculpatul Judele Radu doar pentru comiterea infractiunii de trafic de influentă”, au mai decis magistraţii.

Aceştia au dispus retragerea mandatului de arestare preventivă nr. 17/24.09.2023 emis de judecătorul de drepturi si libertăti din cadrul Tribunalului Vaslui si emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului Judele Radu pentru perioada 29.09.2023 până la 23.10.2023, inclusiv.

”Mentine celelalte dispozitii ale încheierii nr. 71/DLF pronunţate la data de 24 septembrie 2023 de judecătorul de drepturi si libertăti de la Tribunalul Vaslui în măsura în care nu contravin prezentei hotărâri”, se mai arată în decizia magistraţilor.

Soluţia pronunţată de către aceştia este definitivă.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.