19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Fostul președinte al Rusiei cere o „recompensă maximă” pentru fiecare soldat NATO ”ucis, aruncat în aer sau ars” în Ucraina

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a lansat joi un atac verbal usturator împotriva Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, cerând o recompensă pentru trupele occidentale care intră în Ucraina.

„Nu poate exista decât o singură regulă pentru acești păduchi de peste mări, care, spre deosebire de nefericiții ucraineni, nu au fost nevoiți să meargă la război: să nu fie luati prizonieri!” Medvedev, care este acum vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a scris într-o postare pe X .

„Și pentru fiecare luptător NATO ucis, aruncat în aer sau ars, trebuie să existe o recompensă maximă”, a adăugat el.

Medvedev a criticat un scenariu ipotetic pe care l-a propus el însuși, în care NATO va desfășura inițial trupe și forțe speciale în Ucraina de Vest pentru „îngrijire și organizare; antrenament”, așa cum a spus el.

„Doar niște brute total nebune care țin toată lumea pentru proști!” Medvedev a scris.

Delir până la capăt

Oficialul rus a spus că orice forță NATO din Ucraina va fi considerată parte a „forțelor regulate” care luptă împotriva Moscovei.

„De aceea, ei pot fi tratați doar ca inamici; și nu doar inamici, ci ca detașamente de elită, pedepsitorii SS ai lui Hitler”, a continuat el.

Retorica lui Medvedev atinge diverse puncte de discuție folosite de obicei de Kremlin.

Moscova se sprijină adesea pe nostalgia luptei Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial, acuzând Ucraina că este un stat condus de naziști ca o justificare pentru invazia sa.

De asemenea, Rusia a intensificat în mod repetat discuțiile despre conflictul direct cu NATO, președintele rus Vladimir Putin afirmând că va duce inevitabil la un al Treilea Război Mondial și o catastrofă nucleară.

Cheia acestei retorici a Rusia a fost amplificarea ideii că NATO ar putea escalada tensiunile prin trimiterea de trupe în Ucraina.

La urma urmei, Putin și-a descris invazia ca pe o mișcare de a reduce agresiunea NATO.

În ceea ce îl privește pe Medvedev, fostul președinte rus a fost ferm pro-război de când a început invazia, difuzând sugestii agresive, cum ar fi tragerea unei rachete hipersonice la Haga din cauza unui mandat de arestare emis împotriva lui Putin.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.