33.9 C
București
luni, iulie 22, 2024

Franţa şi R.Moldova negociază pentru un acord de apărare. Modernizarea apărării moldovene, principalul obiectiv

Franţa şi Republica Moldova au început să negocieze un acord de apărare, potrivit cabinetului ministrului francez al Apărării Sébastien Lecornu, care se află într-o vizită la Chişinău, scrie AFP.

”Franţa va continua să fie alături de moldoveni împotriva oricărei tentative de destabilizare”, a anunţat cabinetul ministrului în urma vizitei lui ébastien Lecornu.

În Republica Moldova, care se învecinează cu Ucraina, se află Transnistria, o regiune separatistă prorusă cu 300.000 de locuitori, situată în estul ţării.

Chişinăul achiziționează un radar de ultimă generație

În cursul vizitei, ministrul francez şi omologul său moldovean Anatolie Nosatîi au semnat ”o scrisoare de intenţie în vederea unei consolidări a apărării şi asistării (Republicii) Moldova în modernizarea instrumentului său militar”, a anunţat într-o postare pe X Sébastien Lecornu.

Chişinăul a anunţat achiziţionarea unui radar de tip Ground Master 200 (GM 200).

Acest radar produs de Thales – comandat de Kiev -, care are o rază de acţiune de 250 de kilometri, urmează să permită o consolidare a supravegherii spaţiului aerian moldovean.

”În plus, vom construi un audit al mijloacelor de apărare aeriană, pentru a ajuta la o consolidare a securităţii spaţiului aerian moldovean”, a anunţat Sébastien Lecornu.

Luni, fragmente de rachetă au fost găsite în Transnistria, au anunţat autorităţile, fără să facă vreo legătură, în acest stadiu,. cu un nou atac rus în sudul Ucrainei vecine.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.