18.1 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Germania va deveni ”bolnavul Europei” dacă nu se intervene rapid, spune CEO-ul Deutsche Bank

CEO-ul Deutsche Bank, Christian Sewing, a declarat că Germania va deveni bolnavul Europei dacă „problemele structurale” nu sunt abordate imediat, scrie CNBC.

„Nu suntem bolnavul Europei”, a spus Sewing în discursul său principal de la Handelsblatt Banking Summit 2023 de miercuri, „dar este adevărat că există slăbiciuni structurale care țin economia noastră și o împiedică să își dezvolte marele potențial”.

”Vom deveni bolnavul Europei dacă nu abordăm aceste probleme structurale acum”, a adăugat el.

CEO-ul Deutsche Bank a spus că cea mai mare sarcină revine băncilor, ale căror roluri se schimbă în climatul macroeconomic actual.

”Suntem mai solicitaţi ca niciodată ca manageri de risc şi consilieri. Aceasta este o mare responsabilitate, dar şi o mare oportunitate de a crea o nouă încredere”, a spus Sewing.

″[Noi] nu trebuie să ne înşelăm: suntem încă în urmă în urma concurenţilor noştri internaţionali, chiar dacă situaţia economică specială cauzată de ratele dobânzilor trece oarecum peste asta, mai mult pentru unele instituţii, mai puţin pentru altele”, a adăugat el.

Principalele probleme din Germania

Sewing a enumerat, de asemenea, alte probleme care contribuie la imaginea Germaniei ca ”bolnav”, inclusiv costurile mari şi imprevizibile ale energiei, conexiunile lente la internet, reţelele feroviare învechite, întârzierile în digitalizare, lipsa muncitorilor calificaţi, birocraţia excesivă şi procedurile lungi de aprobare.

Au existat multe dezbateri în ultimele luni cu privire la faptul dacă Germania merită această poreclă, care a fost folosită pentru prima dată pentru a descrie cea mai mare economie a Europei în 1998, în timp ce a abordat provocările costisitoare ale unui mediu post-reunificare.

Mulţi dintre factorii care provoacă economia germană sunt consideraţi factori adverşi la nivel mondial, a declarat marţi pentru CNBC Peter Oppenheimer, strateg şef pentru acţiuni globale şi şef al cercetării macroeconomice EMEA la Goldman Sachs.

”Dificultăţile cu care se confruntă economia în acest moment sunt provocate într-adevăr de mai mulţi factori”, a declarat Oppenheimer pentru CNBC, cu provocări în sectorul de producţie, un impuls dezamăgitor din partea redeschiderii Chinei şi costuri mai mari ale energiei, care contribuie la recesiunea din Germania.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.