35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Imagini cu Vladimir Putin în tinerețe, pe vremea când era agent KGB, au apărut pentru prima dată în spațiul public | Video

Au apărut imagini video care arată un Vladimir Putin cu aspect ciudat, purtând un echipament de trening și având o tunsoare mai lungă, într-o vizită în Finlanda la începutul anilor 1990, scrie The Guardian.

Radiodifuzorul finlandez YLE a obținut filmarea care nu a mai fost văzută anterior dintr-o sursă anonimă. 

A fost filmat într-o sărbătoare de 1 Mai, la scurt timp după ce Putin – atunci în vârstă de aproximativ 40 de ani și ofițer KGB – devenise consilier al lui Anatoly Sobchak, primarul Sankt Petersburgului la acea vreme.

În videoclip, Putin și Sobchak joacă tenis de masă împotriva gărzilor de corp ai primarului. La un moment dat, Putin zâmbește. Se scarpină în mod repetat la gât.

Petrecerea se mută mai târziu la pescuit. Putin, aparent conștient că este filmat, ține spatele la cameră. Ceilalți strigă spre țărm.

La întoarcere, soția de atunci a lui Putin, Lyudmila, este văzută eviscerând captura, o știucă. Cele două fiice ale lor, Maria și Katerina, sunt vizibile și ele. Filmarea îl arată și pe Putin, cu ochii în jos, stând lângă Sobchak. 

Primele acuzații de corupție la adresa lui Vladimir Putin

Videoclipul a fost filmat într-o vilă de ospitalitate deținută de o companie finlandeză, Thomesto, care a importat cherestea din Rusia. 

Vila din lemn era situată pe insula Torsö, în Raseborg, la aproximativ 100 de kilometric vest de Helsinki, pe coasta de sud a Finlandei.

Putin s-a întors la Leningrad – acum Sankt Petersburg – în 1990, după ce a petrecut cinci ani ca ofițer de informații KGB în orașul est-german Dresda. S-a alăturat echipei lui Sobchak și a devenit șef al comitetului pentru relații externe, responsabil pentru tranzacțiile comerciale și investițiile străine.

Din această perioadă datează primele acuzații de corupție împotriva lui Putin. Putin susține că a demisionat din KGB în august 1991, în semn de protest față de lovitura de stat nereușită împotriva lui Mihail Gorbaciov. 

Potrivit sursei YLE, Putin a confirmat că a lucrat pentru agenția de spionaj în timpul vizitei.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.