33.9 C
București
luni, iulie 22, 2024

Înmormântarea lui Prigojin ar putea avea loc astăzi, relatează presa rusă. Putin nu va participa la înmormântare

Presa rusă a sugerat că înmormântarea lui Evgheni Prigojin ar putea avea loc marți în orașul său natal, Sankt Petersburg, scrie Sky News.

Biroul de știri Fontanka din oraș și alte mass-media au declarat că bărbatul de 62 de ani ar putea fi înmormântat în cimitirul Serafimovskoe – unde au fost văzuți ofițeri de aplicare a legii în această dimineață.

Cordoane mari de poliție au înconjurat cimitirul, unde sunt îngropați și părinții lui Putin.

O prezență sporită a poliției a fost raportată și la alte cimitire ale orașului.

Principalii locotenenți ai lui Prigojin, care au fost și ei uciși în accidentul de miercurea trecută, sunt de așteptat să fie înmormântați tot la Sankt Petersburg.

Putin nu va participa la înmormântarea lui Prigojin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu are nicio intenţie de a fi prezent la funeraliile lui Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

Preşedinţia rusă nu are informaţii despre organizarea funeraliilor, fiind vorba de o problemă a familiei, a precizat Peskov în faţa reporterilor.

Prigojin a murit săptămâna trecută, când avionul privat în care se afla s-a prăbuşit în Rusia, la două luni de la rebeliunea armată a grupului Wagner împotriva conducerii militare ruse.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.