18.1 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Ironii din Franța după presupusa moarte a lui Prigojin. ”Cam mare rata de mortalitate printre apropiații lui Vladimir Putin”

Şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, a reacţionat joi cu ironie la presupusul deces al lui Evgheni Prigojin.

Șeful grupului paramilitar rus Wagner, a remarcat că „rata de mortalitate printre apropiaţii lui Vladimir Putin este extrem de ridicată”, informează AFP.

„Aceasta este o activitate riscantă”, a declarat Catherine Colonna pentru agenţia de presă franceză, refuzând să facă alte comentarii.

O anchetă era în curs joi în Rusia asupra accidentului de avion ce a provocat după toate probabilităţile moartea lui Evgheni Prigojin, care a devenit un inamic al Kremlinului după rebeliunea de la sfârşitul lui iunie, ceea ce alimentează speculaţiile despre un eventual asasinat.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe a declarat pentru AFP că nu este în măsură să se pronunţe asupra condiţiilor prăbuşirii avionului, care nu sunt deloc clare.

„Este prea devreme pentru a măsura consecinţele presupusei dispariţii a lui Prigojin”, a adăugat ministerul francez.

„Dacă această dispariţie va fi dovedită, aceasta va fi un element major”, a subliniat ministerul.

„Wagner este o întreprindere criminală, care execută ordinele murdare ale lui Putin în Ucraina şi în mai multe ţări din Africa, (este) o miliţie care trăieşte din furturi, jafuri şi omucideri. Semnătura lui Prigojin înseamnă sânge şi crimă”, a mai afirmat Ministerul de Externe francez.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.