8.4 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Kremlinul păstrează misterul în privinţa unei posibile întâlniri Vladimir Putin-Kim Jong Un

Kremlinul a refuzat marţi să confirme o posibilă întâlnire între liderii Rusiei, Vladimir Putin, şi Coreei de Nord, Kim Jong Un, săptămâna viitoare, în Extremul Orient rus, afirmând că nu are „nimic de spus”, scrie EFE.

„Nu, nu putem” să o confirmăm, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în cadrul briefingului său de presă telefonic zilnic.

Peskov a adăugat că în acest moment Kremlinul „nu are nimic de spus” pe această temă.

Anterior, ziarul New York Times a scris despre acest potenţial summit, care ar avea ca scop, printre altele, să parafeze un schimb de arme şi de tehnologie aerospaţială şi militară.

Publicaţia susţine că cei doi lideri s-ar putea întâlni săptămâna viitoare în oraşul Vladivostok, unde Putin intenţionează să se adreseze pe 12 septembrie la cel de-al optulea Forum Economic Estic.

Potrivit ziarului american, Putin ar dori ca Phenianul să vândă Rusiei artilerie şi rachete antitanc, în timp ce Coreea de Nord ar fi în căutarea de tehnologie avansată pentru fabricarea de sateliţi şi submarine cu propulsie nucleară, precum şi de ajutor alimentar.

Ultima întâlnire între liderul de la Kremlin şi cel nord-coreean a avut loc în aprilie 2019, tot la Vladivostok.

Coreea de Nord este una dintre puţinele ţări din lume care a recunoscut anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea în 2014 şi a altor patru regiuni din estul şi sudul Ucrainei în septembrie 2022. 

 

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.