Le Monde: India și Franța dezvoltă un nou plan de pace pentru a rezolva conflictul dintre Rusia și Ucraina

0
93

India și Franța lucrează la un nou plan de rezolvare a conflictului dintre Rusia și Ucraina, a informat ziarul francez Le Monde

Potrivit publicației, noul plan este semnificativ diferit de inițiativele de pace din trecut, care, printre altele, au fost prezentate de China și țările din Sudul Global.

Potrivit Le Monde, premierul indian Narendra Modi și-a instruit personalul să elaboreze un nou plan împreună cu reprezentanții francezi. Instrucțiunea a fost dată pe fondul vizitei lui Modi la Paris în perioada 13-14 iulie.

Le Monde notează că Franța consideră India un partener important în căutarea inițiativelor de pace pentru rezolvarea conflictului militar dintre Rusia și Ucraina. Potrivit ziarului, cea mai mare parte a conversației dintre Narenda Modi și președintele francez Emmanuel Macron a fost dedicată conflictului militar ruso-ucrainean, care complică relațiile dintre Franța și Sudul Global.

Le Monde mai scrie că Narenda Modi susține dorința lui Emmanuel Macron de a participa la summitul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), care va avea loc în Africa de Sud în august. Participarea lui Macron este, totuși, ipotetică, notează ziarul.

Ieri, 14 iulie, la o conferință de presă la Palatul Elysee, Narendra Modi a spus că în negocierile cu Emmanuel Macron se va discuta despre producția și dezvoltarea în comun a armelor, precum și despre exportul acestora în țări terțe.

Modi a mai menționat că țările lumii trebuie să se unească pentru a rezolva probleme importante, inclusiv consecințele conflictului dintre Rusia și Ucraina și pandemia de coronavirus.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.