Măsuri în analiză. Guvernul ia în calcul păstrarea a două cote de TVA, de 9% şi 19%

0
110

Guvernul analizează mai multe măsuri pentru păstrarea ţintei de deficit negociate cu Comisia Europeană şi ia în calcul păstrarea a două cote de TVA, de 9% şi 19%.

Executivul consideră că astfel deficitul ar putea fi scăzut sub 6%. Se ia în calcul şi majorarea salariilor angajaţilor din construcţii, la 4500 lei brut, scrie News.ro.

Guvernul vrea să păstreze două cote de TVA, de v 9% şi 19% şi ia în calcul şi o majorare a salariilor a angajaţilor din construcţii, la 4500 lei. Alte măsuri care sunt discutate ca variante de lucru sunt o majorare la 19% a TVA-ului pentru mâncarea pentru animale, precum şi introducerea unei taxe de 1% pentru casele care depăşesc valoarea de 500.000 de euro.

Executivul trebuie să se încadreze în ţinta de deficit negociată cu Comisia Europeană şi consideră că, prin măsurile care vor fi impuse, poate ajunge la 6%.

O prioritate a Executivului, jalon în PNRR o reprezintă şi legea pensiilor şi legea salarizării. În privinţa legii pensiilor speciale, Guvernul aşteaptă decizia Curţii Constituţionale, care ar termen pe 26 iulie să dea o decizie privind constituţionalitatea proiectului, pentru a încheia jalonul din PNRR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.