35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Ministrul Apărării confirmă că s-au găsit bucăţi de dronă în România, după ce Iohannis a dat asigurări că ”nu a existat nicio dronă„

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat, miercuri, în timpul unei vizite în judeţul Tulcea, că au fost găsite ”bucăţi dintr-o dronă” rusească.

“În această zonă, pentru că noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuţii, în spaţiul public, şi confirm că în această zonă s-au găsit bucăţi dintr-o dronă”, a declarat, miercuri, ministrul Apărării pentru Antena 3, în timpul unei vizite în judeţul Tulcea.

“S-a văzut, într-un interval destul de redus din punct de vedere temporal, au fost o serie de atacuri pe care Rusia le-a făcut împotriva facilităţilor portuare şi a depozitelor ucrainene, motiv pentru care cred că este important să întărim măsurile de vigilenţă. Vom avea mai multe puncte de observaţie, vom avea mai multe patrule”, a declarat, miercuri, ministrul Apărării pentru Antena 3, în timpul unei vizite în judeţul Tulcea.

Întrebat dacă în acea zonă au fost găsite bucăţi de aparat, Tîlvăr a răspuns: “În această zonă, pentru că noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuţii în spaţiul public, şi confirm că în această zonă s-au găsit bucăţi dintr-o dronă”.

Klaus Iohannis: Nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Cincu, că nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România.

”Avem control total asupra spaţiului nostru naţional, însă da, suntem îngrijoraţi, fiindcă aceste atacuri au loc la o distanţă foarte mică de graniţa românească, a mai spus şeful statului. Am avut chiar astăzi atacuri la 800 de metri de graniţa noastră”, a mai spus preşedintele.

”Pot să vă spun că nu a existat nicio piesă, şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Noi avem control total asupra spaţiului nostru naţional. Am verificat absolut tot şi pot să liniştesc populaţia. Nu a existat nimic ce a ajuns în România. Însă da, suntem îngrijoraţi fiindcă aceste atacuri au loc la o distanţă foarte mică de graniţa românească”, a spus preşedintele.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.