25.7 C
București
duminică, mai 26, 2024

Ministrul de Interne anunță modificarea legislației: ”Vrei carnet? Test antidrog! Ai droguri în mașină, se confiscă„

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat luni că va propune modificarea legislaţiei privind drogurile, astfel încât să se efectueze test antidrog la examinarea pentru dobândirea sau restituirea carnetului de conducere anulat.

Ministrul a mai spus că propune suspendarea şi anularea înmatriculării în cazul în care autovehiculul nu deţine RCA, similar actualei soluţii referitoare la ITP.

Ministrul de Interne a anunţat că va propune Guvernului şi Parlamentului legislaţie pe mai multe direcţii. 

Astfel, Predoiu a spus că va veni cu măsuri care vizează conducătorii auto, instituirea obligativităţii testului antidrog cu ocazia examinării medicale pentru dobândirea sau reînnoirea permisului şi extinderea examinării medicale la restituirea carnetului reţinut pentru consum de alcool sau droguri.

”Vrei carnet, test antidrog”

Ministrul de Interne a mai spus că propune instituirea unor noi situaţii în care efectuarea testării antidrog şi pentru alcool este obligatorie, suplimentar prevederilor actuale, atunci când în vehicul sunt identificate substanţe, recipiente de alcool desfăcute, sau conducătorul figurează în baza de date că a încălcat legea privind consumul de alcool la volan sau pentru consum de droguri.

O altă propunere vizează mărirea termenelor pentru restituirea permisului de conducere dacă a fost anulat ca urmare a consumului de alcool sau droguri, în prezent şase luni de la data executării pedepsei amenzii sau privare de libertate. ”Voi propune trei ani”, a spus el.

Predoiu a mai spus că va propune instituirea măsurii de confiscare obligatorie a mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri sau conducătorul auto a fost confirmat pozitiv cu droguri.

Ministrul a mai spus că propune suspendarea şi anularea înmatriculării în cazul în care autovehiculul nu deţine RCA, similar actualei soluţii referitoare la ITP.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.