26.4 C
București
joi, iulie 25, 2024

Nicușor Dan: Vom demola Cathedral Plaza imediată în caz de victorie în instanță. Este emblema corupţiei imobiliare din Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că în câteva săptămâni, Curtea de Apel București va emite sentința definitivă în ultimul proces al primăriei cu proprietarii Cathedral Plaza.

În cazul în care decizia va fi favorabilă administrației publice, Nicușor Dan a precizat că imediat va demola imobilul din vecinătatea Catedralei Romano-Catolice Sfântul Iosif.

”Este emblema corupţiei imobiliare din Bucureşti şi faptul că va putea fi demolată într-o zi va fi un semn de sănătate a democraţiei noastre”, spune primarul general.

Primarul general Nicuşor Dan a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă mai demolează imobilul Cathedral Plaza, un bloc de 19 etaje construit în centrul Capitalei, în vecinătatea Catedralei romano-catolice Sfântul Iosif.

”Sunt patru litigii importante, două s-au finalizat. Unul a spus că autorizaţia e nelegală – dată de Andrei Chiliman ca primar al Sectorului 1 în 2006.

În 2010, Curtea de Apel Suceava a zis că autorizaţia este nelegală, chestiunea asta s-a închis. După care, în 2012-2013, Tribunalul Dâmboviţa a spus că ea trebuie demolată de primarul municipiului, nu de primarul de sector.

Eu am dat o dispoziţie de demolare”, a mai declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a mai spus că speră să poată demola Cathedral Plaza odată cu decizia instanței:

”În urma acestei dispoziţii, trebuia să angajăm mai întâi expert, apoi o firmă de construcţii etc. Dispoziţia pe care eu am dat-o a fost suspendată de către instanţă până la judecarea celuilalt proces care vizează intrarea în legalitate.

Să zicem că bunica dumneavoastră are o casă la ţară pe care a construit-o fără autorizaţie acum 60 de ani. Nu înseamnă că trebuie să o demolăm.

Trebuie să ne uităm dacă această construcţie se încadrează în Planul Urbanistic al localităţii şi cele mai multe se încadrează. Proprietarii de la Cathedral Plaza au apelat la acest mecanism al intrării în legalitate. În opinia mea, total nejustificat. Dar există un litigiu pe acest subiect.

Tribunalul Bucureşti a respins intrarea în legalitate şi în câteva săptămâni se va pronunţa Curtea de Apel Bucureşti. În ipoteza în care Curtea de Apel va confirma ceea ce zice Tribunalul, dispoziţia mea va rămâne în picioare şi o să demolăm. Sper să o demolăm”, a explicat Nicuşor Dan la Prima TV. 

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.