26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Nvidia a devenit cea mai valoroasă companie din lume, înaintea Microsoft și Apple

Producătorul american de cipuri și echipamente informatice Nvidia a depășit Microsoft în capitalizarea bursieră și a devenit cea mai valoroasă companie din lume, scrie Reuters.

Până la sfârșitul sesiunii de tranzacționare din 18 iunie, acțiunile Nvidia au crescut cu 3,5%, atingând un maxim istoric de 135,58 dolari.

Astfel, valoarea de piață a companiei a crescut la un record de 3.335 de miliarde de dolari.

În același timp, acțiunile Microsoft au scăzut cu 0,45%, iar capitalizarea sa a scăzut la 3,317 trilioane.

Acțiunile Apple au scăzut cu peste 1%, aducând valoarea lor la 3,286 trilioane.

După cum notează Reuters, Nvidia a reușit să-și crească capitalizarea bursieră de la un trilion la două în doar nouă luni, depășind acest nivel în februarie 2024.

În trei luni, Nvidia și-a crescut capitalizarea de la două la trei trilioane. Pentru comparație, Apple a avut nevoie de 719 de zile de tranzacționare, iar Microsoft a avut nevoie de 650 de zile.

La începutul lunii iunie, capitalizarea bursieră a Nvidia a depășit trei trilioane, drept urmare compania a ocupat locul doi pe lista celor mai valoroase companii din lume, depășind Apple în acest indicator.

Reuters scrie că creșterea rapidă a valorii Nvidia în ultimul an este asociată cu optimismul investitorilor în ceea ce privește perspectivele de dezvoltare a tehnologiilor de inteligență artificială.

Procesoarele Nvidia sunt considerate cele mai bune de pe piață pentru aceste sarcini, iar cererea pentru ele depășește cu mult oferta.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.