19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

O altă pandemie este „absolut inevitabilă”, spune un om de știință de renume

Fostul consilier științific al guvernului din Marea Britanie, Sir Patrick Vallance, a spus că o altă pandemie este „absolut inevitabilă” și a îndemnat viitorul guvern britanic să se concentreze pe pregătirea ei, avertizând că „nu suntem încă pregătiți”.

Vorbind la un eveniment la festivalul a spus că „este grozav că avem alegeri”, deoarece există „în mod clar probleme care trebuie rezolvate”.

Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le facă următorul guvern este să implementeze „o supraveghere mai bună pentru a putea identifica aceste lucruri”, a spus el, scrie The Guardian.

El a reiterat, de asemenea, ceea ce le-a spus liderilor G7 în 2021, că „trebuie să fim mult mai rapizi, mult mai aliniați – și există modalități de a face acest lucru – la obținerea de teste de diagnosticare rapide, vaccinuri rapide, tratamente rapide, astfel încât să producă un răspuns mai rapid”.

El a spus că până în 2023 G7 a „cam uitat” de punctele pe care le-a spus în 2021.

„Nu poți uita de asta”, a îndemnat el, recomandând ca pregătirile pentru pandemie să fie tratate în mod similar cu forțele armate.

„Trebuie să tratăm această pregătire în același mod și să nu o privim ca pe un lucru ușor de redus atunci când nu există niciun semn de pandemie – pentru că nu va exista semne de pandemie.”

El a menționat impulsul Organizației Mondiale a Sănătății pentru acordul privind pandemia, un acord propus pentru ca țările să lucreze împreună pentru a se pregăti pentru pandemii, ca fiind unul dintre „pașii în direcția corectă” care sunt făcuți.

„Dar nu cred că există suficientă concentrare”, a spus el.

Dacă această problemă va fi scoasă din agendele G7 și G20, „vom fi exact în aceeași poziție și sper că acesta este un rezultat important al anchetei”.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.