16.4 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024

O dronă ucraineană a lovit o clădire din centrul Moscovei. Rușii anunță că nu au fost înregistrate victime | Video

O dronă ucraineană s-a izbit vineri de o clădire din centrul Moscovei, după ce apărarea antiaeriană rusă a doborât-o, perturbând traficul aerian pe toate aeroporturile civile ale capitalei ruse, au declarat oficiali ruși, conform Reuters.

Un martor Reuters care se afla în zonă a descris că a auzit „o explozie puternică”. 

Imaginile au arătat echipe de intervenție inspectând un acoperiș deteriorat al unei clădiri nerezidențiale lovită de dronă.

Ministerul rus al Apărării și primarul Moscovei, Serghei Sobianin, au declarat că nu au fost victime după ce apărarea antiaeriană a distrus o dronă care a căzut apoi pe o clădire nerezidențială a complexului Expo Center din Moscova, la primele ore ale zilei de vineri.

Centrul de expoziții este o gamă largă de pavilioane de expoziții și săli multifuncționale, la mai puțin de 5 kilometri distanță de Kremlin.

„În jurul orei 4 dimineața, ora Moscovei, regimul de la Kiev a lansat un alt atac terorist folosind un vehicul aerian fără pilot asupra obiectelor situate în Moscova și regiunea Moscovei”, a declarat ministerul rus al Apărării.

Nu a existat nicio reacție imediată de la Kiev.

Traficul aerian a fost suspendat pentru scurt timp pe patru aeroporturi importante din jurul capitalei – Vnukovo, Domodedovo, Sheremetyevo și Jukovski – deși ulterior au fost redeschise.

Loviturile aeriene cu drone în adâncul Rusiei au crescut în intensitate de când o dronă a fost distrusă deasupra Kremlinului la începutul lunii mai. Zonele civile ale capitalei au fost lovite mai târziu în luna mai, iar un district de afaceri din Moscova a fost vizat de două ori în trei zile la începutul acestei luni.

Atât Ucraina, cât și Rusia neagă că au vizat civili și infrastructura civilă în războiul de aproape 18 luni.

De obicei, Ucraina nu comentează cine se află în spatele atacurilor asupra teritoriului rus, deși oficialii și-au exprimat public satisfacția față de acestea.

Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, declanșând un război care a semănat devastații în zonele de est și sudul Ucrainei, a ucis sau rănit sute de mii de oameni și a declanșat cea mai mare ruptură a legăturilor Rusiei cu Occidentul de la criza rachetelor din Cuba din 1962.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.