”O escrocherie crypto de modă veche”. Platforma de criptomonede Celsius, interzisă permanent de la tranzacționare

0
142
Alex Mashinsky fost CEO Celsius.

Comisia Federală pentru Comerț (FTC) din SUA a anunțat o înțelegere cu platforma de tranzacționare de criptomonede în faliment Celsius Network, scrie CNBC.

Companiei i se va interzice definitiv să gestioneze activele consumatorilor, iar trei foști directori sunt acuzați că au păcălit consumatorii să tranzacționeze criptomonede pe platformă, promițând în mod fals că depozitele lor vor fi în siguranță și mereu disponibile.

„Celsius a promovat un nou model de afaceri, dar s-a angajat într-o escrocherie de modă veche”, a declarat Samuel Levine, directorul Biroului pentru Protecția Consumatorului din cadrul FTC.

„Acțiunea de astăzi care îi interzice lui Celsius să manipuleze banii oamenilor și să-i tragă directorii la răspundere ar trebui să clarifice faptul că tehnologiile emergente nu sunt deasupra legii”, a mai declarat oficialul.  

Acordul  propus  cu Celsius și afiliații săi va interzice permanent companiilor să ofere, să comercializeze sau să promoveze orice produs sau serviciu care ar putea fi folosit pentru a depune, schimba, investi sau retrage orice active.

Companiile au convenit, de asemenea, asupra unei amenzi de 4,7 miliarde de dolari, care va fi suspendată pentru a permite Celsius să returneze activele rămase consumatorilor în cadrul procedurii de faliment.

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) a susținut că Alex Mashinsky și compania sa au „denaturat” „modelul central de afaceri și riscurile pentru investitori” ale companiei, pretinzând că Celsius nu s-a implicat în tranzacții riscante și a plătit cea mai mare parte, dar nu toate datoriile, din veniturile companiei investitorilor.

SEC cere ca lui Mashinsky să i se interzică să cumpere, să ofere sau să vândă criptomonede, să i se confiște „toate câștigurile obținute ilegal sub forma oricăror beneficii de orice fel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.