19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

ONU va adăuga Israelul, alături de Hamas și Jihadul Islamic, pe lista neagră pentru încalcarea drepturilor și protecția copiilor

Organizația Națiunilor Unite va adăuga Israelul pe lista sa neagră a entităților care încalcă drepturile și protecția copiilor.

ONU a informat autoritățile israeliene că țara va apărea în raportul său anual care va fi trimis Consiliului de Securitate săptămâna viitoare, a declarat un purtător de cuvânt al ONU pentru presa americană.

Hamas și Jihadul Islamic Palestinian vor fi, de asemenea, citate în raport, care enumeră părțile implicate în „uciderea și mutilarea copiilor, violurile și alte forme de violență sexuală comise împotriva copiilor, atacuri asupra școlilor, spitalelor și persoanelor protejate”.

Acest ultim punct de aprindere a intensificat tensiunile dintre ONU și Israel, care au escaladat de când prim-ministrul Benjamin Netanyahu și-a lansat ofensiva militară în Gaza în octombrie anul trecut.

ONU a semnalat în mod repetat presupusele încălcări ale drepturilor omului de către Israel și vizarea civililor în campania sa.

Șeful biroului secretarului general al ONU, António Guterres, l-a informat pe trimisul Israelului la ONU, Gilad Erdan, că țara sa va fi adăugată pe listă, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric.

Erdan a reacționat cu indignare, postând pe X un videoclip cu monologul său furios la telefon cu șeful de cabinet al lui Guterres, care se presupune că era de cealaltă parte a firului.

„Singurul care se află astăzi pe lista neagră este secretarul general ale cărui decizii, de la începutul războiului și chiar înainte, răsplătesc teroriștii și îi stimulează să folosească copii pentru acte teroriste”, a spus Erdan.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.