8.4 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Percheziții în București. Un bărbat este acuzat că a vândut peste 10.000 de comprimate cu Fentanil şi Oxicodonă

Procurorii DIICOT şi poliţişti au efectuat joi trei percheziţii domiciliare în Capitală, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, cu comprimate de Fentanil şi Oxicodonă.

Conform unui comunicat al DIICOT,în cadrul acţiunii cu numele de cod „Himera”, s-a reţinut faptul că în perioada 2022 – 2023 angajatul unui operator economic de profil a comercializat în mod repetat droguri de mare risc, respectiv peste 10.000 de comprimate ce conţin ca substanţă activă Fentanil, aproximativ 700 de comprimate de Oxicodonă, 1.200 de fiole de morfină, 380 de plasturi ce conţin ca substanţă activă Fentanil şi comprimate de codeină.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul este angajat la un depozit deţinut de o firmă din domeniul farmaceutic.

El a fost prins în flagrant în timp ce deţinea, în vederea comercializării, zeci de cutii cu comprimate, a căror substanţă activă este Fentanil, scrie Agerpres.


Mai multe persoane vor fi conduse la sediul DIICOT – Structura Centrală pentru audieri.

De asemenea, se efectuează verificări cu privire la modul în care operatorul economic aplică şi respectă normele legale specifice activităţii desfăşurate.

Fentanilul şi Oxicodona reprezintă cele mai periculoase droguri de mare risc

Fentanilul şi Oxicodona reprezintă cele mai periculoase droguri de mare risc existente în prezent pe piaţă, având în mod frecvent efect letal, arată comunicatul citat.

Fentanilul este un opioid sintetic extrem de puternic, destinat bolnavilor de cancer în stadii terminale şi gestionării durerilor în cazul intervenţiilor chirurgicale, fiind eliberat doar în baza prescripţiei medicale. S-a stabilit pe baza studiilor medicale de specialitate că Fentanil este de 100 de ori mai puternic decât morfina şi de 30 până la 50 de ori mai puternic decât heroina.

Oxicodona este un analgezic opioid produs de industria farmaceutică şi utilizat pentru tratamentul durerilor severe, face parte din categoria medicamentelor cu regim special şi poate fi eliberat în farmacii numai în baza unei prescripţii medicale, întrucât prezintă un risc major de dependenţă. Oxicodona poate fi întâlnită pe piaţa farmaceutică sub denumirea de „Oxidolor”, „Oxycontin” sau „Oxycodonă”, substanţa activă în toate aceste medicamente fiind clorhidratul de oxicodonă. 

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.