Premieră în Marea Britanie. Corespondenţa este de acum livrată cu ajutorul dronelor în insulele scoțiene

0
74

Primul serviciu de livrare cu drone din Marea Britanie a fost lansat în arhipelagul scoțian Orkney. Operațiunea comună, realizată de Royal Mail și Skyports Drone Services, va funcționa inițial pe insule timp de trei luni, scrie Sky News.

Scrisorile și coletele vor fi transportate de la un birou de livrare din Kirkwall la Stromness, al doilea oraş ca mărime din arhipelag, de unde dronele le vor duce la personalul de pe insulele Graemsay și Hoy pentru a-și efectua rutele normale.

„Tot ce poate contribui la menţinerea serviciului universal, în special în zonele în care accesul pe insule este dificil”, merită să fie „susţinut”, a declarat într-un comunicat Alistair Carmichael, deputat din partea Orkney şi Shetland, arhipelaguri situate în largul coastelor nord-estice ale Scoţiei.

Poşta britanică îşi păstrează „un rol crucial” pentru a menţine aceste insule „conectate”, a adăugat el, subliniind totodată importanţa „cunoştinţelor” şi a atenţiei locale pentru această reţea.

Utilizarea dronelor este prevăzută să dureze într-o primă etapă doar trei luni, însă ea ar putea fi prelungită, potrivit unui comunicat publicat de Royal Mail.

Apropierea dintre insule permite folosirea dronelor în cadrul legal actual, întrucât ele nu necesită autorizaţii pentru zboruri pilotate pe distanţe mari.

Dronele permit evitarea unor probleme cum ar fi suspendarea recurentă a legăturilor asigurate de feriboturi – utilizate pentru transportul corespondenţei – din cauza vremii nefavorabile, a subliniat Royal Mail. Ele permit totodată îmbunătăţirea siguranţei angajaţilor şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Directorul partenerului acestui proiect, Skyports Drone Service, Alex Brown, consideră că această tehnologie permite „revoluţionarea serviciilor poştale” în zonele izolate.

Royal Mail a realizat mai multe teste în Regatul Unit ce au vizat utilizarea dronelor pentru livrarea corespondenţei.

Primul serviciu de livrări cu ajutorul dronelor a fost lansat în 2017 în oraşul islandez Reykjavik, unde cumpărăturile unor clienţi au fost livrate la locuinţele acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.