9.3 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Premierul Ciolacu: N-a avut nimeni în cap vreodată să impoziteze nunţile şi botezurile

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Buzău, că nu s-a intenţionat impozitarea nunţilor şi a botezurilor, informaţie care s-a vehiculat în spaţiul public.

Întrebat dacă TVA-ul pentru concerte a rămas în continuare redus şi dacă ar putea interveni schimbări în proiectul fiscal anunţat, Ciolacu a subliniat că nu şi-a asumat încă răspunderea pe proiectul de lege.

„Nu mi-am asumat încă legea (…). Întotdeauna intervin schimbări pentru că eu nu mi-am asumat legea. Luni de dimineaţă, la ora 9,00, voi avea întâlnire din nou cu ministrul Finanţelor pe tot calculul de lege”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat de jurnalişti dacă statul va reţine 70% din veniturile nedeclarate, premierul a spus că e vorba de veniturile care nu se pot justifica, susţinând că nu se face referire la nunţi şi botezuri.

„Nu sunt din venituri nedeclarate, din venituri pe care nu le pot justifica. De exemplu, nunţile, botezurile… nu intră aici (…). N-a avut nimeni în cap vreodată să impoziteze nunţile şi botezurile”, a subliniat premierul.

Marcel Ciolacu s-a referit şi la rectificarea bugetară.

„Vom face anul acesta, conform legii, rectificarea bugetară. (…) Haideţi să vedem dacă avem de-a face cu o rectificare pozitivă sau negativă. Asta e în funcţie şi de dialogul cu Comisia Europeană”,
a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a făcut vineri o vizită la Buzău, unde împreună cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, s-a întâlnit cu fermieri locali. 

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.