22.8 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Prima generaţie de studenţi în inteligenţa artificială din România îşi începe studiile la UBB din Cluj

Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca anunţă că prima generaţie de studenţi în inteligenţă artificială îşi începe studiile din această toamnă.

”În primăvara anului 2023, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a propus standard       ele naţionale ARACIS pentru dezvoltarea programelor de inteligenţă artificială la nivel de licenţă în România, iar din toamna anului 2023 prima generaţie de 50 de studenţi îşi începe formarea la UBB”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de UBB.

În clasamentul pe domenii, în „computer science/information systems”, UBB ocupă primul loc (sau podiumul) în ţară, aşa cum se vede, spre exemplu, în clasamentul QS 2023 (prima în ţară, alături de Universitatea Politehnica din Bucureşti, şi 401-500 la nivel internaţional) şi Times Higher Education 2023 (prima în ţară şi 601-800 internaţional).

”Urmărind bunele practici internaţionale, noi am considerat că inteligenţa artificială s-a maturizat şi în ţară, astfel încât trebuie să iasă din logica de doar competenţă în specializarea informatică sau de supraspecializare la nivel de masterat / doctorat / postdoctorat şi să devină o specialitate cu program de formare la nivel de licenţă”, mai transmite sursa citată.

Totodată, Institut UBB de Inteligenţă Artificială are parteneriate strategice şi integrate cu actorii majori în domeniu (Microsoft/SAS/UiPath etc.).

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.