35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Prima rectificare bugetară din acest an a fost anunțată, în sfârșit, de Ministrul Finanțelor

Guvernul are în plan o rectificare bugetară după ce intră în vigoare Legea cu noile măsuri fiscale, a transmis ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, conform Profit.ro.

Aceasta ar fi prima rectificare bugetară din acest an, o situație neobișnuită, practica fiind de două rectificări pe an, una în vară și alta în toamnă.

Pentru a putea aloca fonduri instituțiilor care au nevoie foarte mare de bani, inclusiv pentru proiecte cu fonduri UE sau cheltuieli din domeniul sănătății, Ministerul Finanțelor a pregătit un proiect de ordonanță care prevede preluarea la Fondul de rezervă al Guvernului a sumelor reprezentând 10% din creditele de angajament și creditele bugetare, pe care ordonatorii de credite sunt obligați, conform legii, să le păstreze.

Soluția propusă acum de Ministerul Finanțelor rezolvă probleme majore ale unor instituții de stat, prin preluarea sumelor respective la Fondul de rezervă, de unde pot fi ulterior alocate. Fondul de rezervă a reprezentat, însă, de-a lungul anilor și un instrument de alocare discreționară de fonduri.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.