33.9 C
București
luni, iulie 22, 2024

Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de dispozitive de testare antidrug. Achiziția se ridică la 3,7 milioane lei

Consiliul General al Capitalei va dezbate în şedinţa de joi un proiect care prevede achiziţionarea a 100 de dispozitive de testare antidrog, la o valoare estimată de 3,7 milioane lei.

Conform proiectului, iniţiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu, se aprobă implicarea Municipiului Bucureşti în acţiunea locală de combatere a consumului şi traficului de droguri, prin achiziţia de aparate pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante.

Aceste dispozitive vor fi puse la dispoziţia Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pentru a creşte eficienţa acţiunilor de combatere a consumului şi traficului de droguri.

„Se aprobă alocarea sumei de 3.700.000 lei pentru achiziţionarea unui număr de 100 complete – cpl, care reprezintă dispozitivele şi consumabilele acestora pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, aparate care vor fi utilizate de echipajele de Poliţie care acţionează pe raza Municipiului Bucureşti în acţiunile de combatere a consumului şi traficului de droguri. Se aprobă darea în folosinţă gratuită prin Contract de împrumut de folosinţă (comodat) către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a bunurilor de la art. 2”, prevede proiectul.

Creştere alarmantă a consumului şi traficului de droguri

Conform referatului de aprobare, la nivelul Municipiului Bucureşti se constată „o creştere alarmantă a consumului şi traficului de droguri, în special în rândul minorilor, fapte constatate în rapoartele Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”.

Se menţionează totodată că Municipiul Bucureşti nu dispune de structuri specializate în combaterea consumului şi traficului de substanţe stupefiante, dar „poate contribui semnificativ cu resurse pentru a pune la dispoziţie structurilor specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a mijloacelor de luptă împotriva acestui fenomen care dăunează grav” sănătăţii publice şi siguranţei locuitorilor oraşului.

Se precizează totodată că Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a solicitat sprijin, pe 14 septembrie, pentru găsirea unei modalităţi de achiziţionare de aparate în vederea determinării prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.