22.8 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Rusia amenință din nou cu escaladarea: ”Suntem gata să lovim antrenorii militari francezi în Ucraina„

Rusia a răspuns marți cu o nouă amenințare de escaladare la rapoartele conform cărora Franța ar putea trimite în curând instructori pentru a ajuta armata ucraineană.

„Niciun instructor implicat în pregătirea armatei ucrainene nu are imunitate”, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit unui raport de la postul de știri francez AFP .

„Nu contează dacă sunt francezi sau nu”, a adăugat Peskov.

Săptămâna trecută, comandantul superior al Ucrainei, Oleksandr Syrskyi, a declarat că antrenorii francezi vor veni „în curând” în Ucraina, o declarație care a fost minimizată la acea vreme atât la Paris, cât și la Kiev.

Președintele francez Emmanuel Macron – care se va întâlni săptămâna aceasta cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul celei de-a 80-a aniversări de la debarcarea de Ziua Z în Franța – ar putea anunța în curând o mică coaliție de țări care vor să trimită formatori pe teren în Ucraina, a informat Le Monde.

„Nu există astăzi un consens cu privire la trimiterea, preluarea și aprobarea oficială a trupelor terestre. Dar într-o situație dinamică, nimic nu ar trebui exclus”, a spus Macron în februarie.

Vladimir Putin din Rusia a spus săptămâna trecută că există deja „specialiști [în Ucraina] sub pretextul mercenarilor”.

Între timp, agenția de știri de stat TASS a citat-o ​​pe purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova, spunând că Moscova a avut „confirmare… venită din informațiile că Franța se pregătește să-și trimită trupele în Ucraina”, cu referire la formatori.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.