25.4 C
București
duminică, mai 26, 2024

Rusia susține că a „găsit legătura” între atacul terorist de la Moscova și Ucraina în telefonul unuia dintre atacatori

Imaginile recuperate de pe telefonul unuia dintre teroriștii de la sala de concrete Crocus ar putea indica o legătură între războiul din Ucraina și atac, a susținut comisia de investigație a Rusiei, scrie Sky News.

Într-un anunț vineri dimineață, comitetul a declarat că a recuperat „fotografii cu oameni în uniforme de camuflaj, cu un steag ucrainean pe fundalul caselor distruse și o ștampilă poștală ucraineană cu un gest obscen”.

„Aceste date pot indica o legătură între actul terorist comis și desfășurarea unei operațiuni militare speciale”, a adăugat acesta, referindu-se la războiul Moscovei împotriva Ucrainei. 

Ucraina a negat cu fermitate orice implicare după acuzațiile repetate ale Rusiei, inclusiv din partea lui Vladimir Putin, că Kievul a fost implicat sau ar fi fst conștient de atac într-o anumită calitate. 

În mod similar, Occidentul a respins sugestiile că Kievul a fost implicat și mai mulți lideri au acuzat Rusia că a folosit atacul ca scuză pentru a-și extinde operațiunile în Ucraina. 

Comitetul a distribuit o prezentare de imagini despre care susține că au fost găsite pe telefoanele de pe trăgători – dar imaginile nu sunt verificate. 

Cel puțin 139 de persoane au fost ucise când așa-numitul IS-K a vizat locul – care se află chiar în afara Moscovei – la sfârșitul lunii trecute.

Patru suspecți din Tadjikistan au fost arestați de atunci și s-au prezentat într-un tribunal din Moscova cu răni faciale. 

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.